Ministerul Muncii se pregateste pentru o noua Lege a pensiilor. Ce spune premierul Mihai Tudose despre pilonul II de pensii


Ultimul update: Joi 13 Iulie 2017 07:19
Data publicarii: Luni 10 Iulie 2017 15:32
Categorie: Stiri Politice
Mihai Tudose

Ministerul Muncii va incepe pregatirile pentru o larga consultare publica pe tema unui nou proiect de lege privind pensiile.

"Am vorbit in perioada in care se discuta despre legea salarizarii ca, dupa ce vom finaliza aceasta lege, vom incepe discutiile, dezbaterile, despre o noua lege a pensiilor. (...) Ministrul Muncii acum se pregateste si o sa stabileasca cand, cum, cu cine se intalneste si cum elaboreaza acest proiect de lege", a spus presedintele PSD Liviu Dragnea.

El a dat asigurari ca noul proiect va beneficia de o "larga dezbatere publica", insa nu a spus daca in acest moment exista un draft si daca s-au conturat deja idei sau principii despre cum va arata noua Lege a pensiilor.

Intrebat despre datele cerute de Lia Olguta Vasilescu de la ASF, privind Pilonul II de pensii, Dragnea a spus ca este o actiune normala, care ar fi trebuit sa aiba loc mai din timp, insa nu s-a putut din cauza fostei conduceri a Autoritatii.

"Ministrul Muncii trebuia sa aiba de mult, de luni de zile, o situatie cu tot ceea ce inseamna sistemul de pensii in Romania. Din pacate, pana sa se schimbe conducerea ASF nu s-a avut acces la aceste informatii, care trebuiau sa fie practic publice", a spus Dragnea.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat duminica, la Romania TV, ca a solicitat Autoritatii de Supraveghere Financiara date despre pilonul II de pensie, pentru a vedea cum se calculeaza pensiile si care este diferenta intre sumele pe care le primesc pensionarii care cotizeaza si la stat. Ministrul a tinut sa precizeze ca nu este vorba despre nationalizarea sau desfiintarea pilonului II.

Mihai Tudose: Nu se desfiinteaza pilonul II de pensii, dar este necesara o analiza a gestionarii acestor bani

Premierul Mihai Tudose a afirmat luni, la Parlament, ca nu se desfiinteaza pilonul II de pensii, dar este necesara o analiza a gestionarii acestor bani, pentru a vedea unde sunt investiti si cat costa administrarea fondurilor.

Nu se desfinteaza pilonul II de pensii. Ceea ce stiu ca face doamna ministru este o analiza asupra gestionarii acestor bani, fiindca tot a iesit in discutie acest pilon II. Vedem el este gestionat intr-un fel, sa vada Guvernul, sa vada doamna ministru si noi toti apoi cum este gestionat acest fond: ce se intampla cu acei bani, unde sunt investiti, cat costa gestionarea acelor bani. Rezultatele vor fi facute publice”, a afirmat Mihai Tudose.
 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO