Dragnea respinge acuzatiile Rise Project, despre relatia cu Tel Drum: "Niste minciuni scrise de niste prosti"

Ultima actualizare: 13-07-2017 07:19

Presedintele PSD Liviu Dragnea a raspuns acuzatiilor jurnalistilor din grupul Rise Project, care au dat publicitatii o ancheta media despre o presupusa relatie financiara ascunsa a politicianului cu firma Tel Drum.

Astfel, in raportul publicat de Rise Project se arata ca Liviu Dragnea ar detine majoritatea actiunilor la purtator la compania Tel Drum.

Aceasta firma ar fi controlata la vedere de prieteni din tinerete si fosti colegi de facultate ai liderului PSD, care ar castiga multe licitatii cu statul.

In replica, Dragnea respinge toate aceste afirmatii.

"Nu am nicio actiune la purtator, la nicio societate, si m-am interesat in ultimele zile, ca sa inteleg si eu cum e cu aceste actiuni la purtator, ca am auzit tot felul de aberatii. Sunt niste minciuni, scrise de niste prosti. Si mi-au explicat specialisti, cel putin in Romania, nimeni nu poate sa aiba niste actiuni sa le tina ascunse. Pentru ca mi-au spus. Cand sunt sedintele AGA sunt prezenti si cei care sunt actionari si se consemneaza. Cand se repartizeaza dividendele se repartizeaza prin banca si se consemneaza. Am inteles ca deja o serie de banci nu mai accepta nu stiu ce relatie cu firmele daca nu vad exact care sunt actionarii. 

Deci nu poate sa existe in Romania vreo societate sau cineva care sa aiba actiuni de care institutiile statului sa nu stie, iar eu nu am actiuni la purtator." a spus presedintele PSD.

Cat despre presupusele afaceri din Brazilia, Liviu Dragnea sustine ca sunt tot minciuni.

"N-am transferat bani in Brazilia, n-am transferat bani in nicio alta tara. N-am facut afaceri in Brazilia si nu am afaceri in Brazilia. Am fost ca milioanele de turisti in acea tara si acolo am mers in niste sate pescaresti pentru ca am acest hobby".

Intrebat de jurnalisti de ce da vina pe milionarul George Soros pentru aceste dezvaluiri jurnalistice, Dragnea nu a putut da o explicatie.

"Asta e o intrebare la care as vrea sa am raspuns, nu stiu, dar ceva e, pentru ca sunt prea multe lucruri care se leaga si din prea multe parti vin aceste informatii. Nu prea mai cred in coincidente. Nu-mi dau seama" - a spus el.

Reporter: De unde stiti ca el se afla in spatele acestor atacuri?
Liviu DragneaAm raspuns la o intrebare, domnisoara. Vorbeste lumea. Nici asta nu stiu sigur, s-ar putea sa ma iubeasca foarte mult si eu sa fiu intr-o mare confuzie.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara, la Romania TV, ca ancheta DNA privind aspecte publicate in urma investigatiei jurnalistice a Rise Project nu il vizeaza, deoarece el nu are nicio afacere in Brazilia si nu a transferat bani in aceasta tara, totul pornind de la George Soros, care este, in opinia sa, „un personaj malefic”.

„In ultimele luni de zile, am avut pozitii destul de dure si le am in continuare vizavi de acest personaj malefic, care este George Soros si ii transmit si acum: nu o sa cedez. Totul pleaca de acolo, totul pleaca de la George Soros”, a spus presedintele PSD.

Pe de alta parte, mai trebuie spus ca DNA a anuntat ca a inceput inca din luna februarie urmarirea penala in rem in acest nou dosar de coruptie.

De atunci au fost audiati martori, s-au ridicat documente si chiar au fost solicitate informatii de la autoritatile nationale si de la cele din Brazilia. Acesta este un indiciu important ca in dosar ar putea fi vizat si Liviu Dragnea, avand in vedere ca mai multe anchete jurnalistice facute de Rise Project il leaga pe Dragnea de un grup de oameni de afaceri cu interese in Brazilia.

Mihai Tudose, ironic la adresa lui George Soros: Dumnezeule, nu are interese nicaieri, este Crucea Rosie

Intrebat daca George Soros are interese in Romania, prim-ministrul Mihai Tudose a spus ironic: „Nu, nu are cum sa aiba. Dumnezeule, nu are interese nicaieri... Evident ca da! Cum sa aiba interese aici? Este Crucea Rosie”.

Tudose a tinut insa sa precizeze ca destabilizandu-l pe Liviu Dragnea, Soros destabilizeaza atat partidul, cat si tara.

„Nu cred ca e vorba de o persoana. Domnul Dragnea este presedintele partidului. Evident ca destabilizand presedintele partidului, destabilizezi si partid si coalitie de guvernare si guvern si evident tara”, a completat premierul.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO