Mihai Chirica, primarul PSD al Iasiului: "E nevoie de un nou leadership in partid". Ce spune despre OUG 13 si Dragnea

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea (stg.), si presedintele Organizatiei Municipale Iasi, primarul interimar Mihai Chirica (dr.), participa la Conferinta Organizatiei Judetene a PSD Iasi.

Mihai Chirica, vicepresedinte PSD, primar al Iasiului si principalul contestatar al OUG 13 in partidul de guvernamant, sustine ca epoca de glorie a lui Liviu Dragnea a apus.

„Este nevoie de un nou leadership” in PSD, a spus Chirica, la Digi 24, sustinand ca Liviu Dragnea a primit un cec in alb dupa castigarea alegerilor, dar asta doar daca nu „pune PSD in pericol”. El a afirmat si ca oamenii din jurul presedintelui partidului "nu sunt de cea mai buna calitate".

„Daca as fi fost multumit, nu as fi zis lucrurile astea. E nevoie de un alt leadership. A fost un lider de partid bun, a adus PSD cel mai bun scor din ultimii ani, dar e nevoie de o schimbare de atitudine. Politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este valabila”, a afirmat Chirica.

Intrebata daca el crede ca ministrul Justitiei, Florin Iordache, a actionat „de capul sau, in cazul ordonantei 13/2017, Chirica a spus ca „daca nu a actionat de capul sau, nu are ce cauta acolo”.

„Trebuie sa isi asume si rodul muncii sale, care a fost acea ordonanta”, a declarat primarul din Iasi. Intrebat ce se va intampla daca se va dovedi ca OUG 13 a fost primita de Iordache „in plic” de la liderul PSD, Chirica a raspuns „trebuie sa se intample ceea ce s-a intamplat. Daca mie imi pune cineva o ordonanta in mana, eu in calitate de sef al unei institutii o iau, o desigilez si spun ‚sa treaca’?”.

Citește și
liviu dragnea
Liviu Dragnea: "Fac apel catre toti parlamentarii sa adoptam cat mai rapid OUG 14". Cand ar putea avea loc votul
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Legat de actuala situatie, Chirica a spus, la Digi 24: „Sunt doua curente care s-au nascut in aceasta perioada: demisia guvernlui si demisia presedintelui. Eu cred ca niciuna dintre cele doua teze nu sunt necesare Romaniei in momentul de fata. Prezenta guvernului si a presedintelui in functiile pe care le detin este absolut fireasca, e rezultatul votului”.

Intrebat daca protestul de la Cotroceni este organizat de PSD, Mihai Chirica a spus: „Cred ca da, atata timp cat se manifesta in numele si pentru PSD, sunt convins ca trebuie sa fie membri de partid ai PSD, organizati de catre PSD si este si normal sa fie asa. Asa cum si in partea cealalta au fost si oameni din partide politice”.

Mihai Chirica a declarat ca nu va candida la functia de presedinte al PSD. „Iasul are nevoie de mine”, a justificat el declaratia. Chirica a spus la Digi 24 si ca Liviu Dragnea nu a incercat, cel putin nu in mod direct, sa il elimine din partid. „Probabil ca nu-i o chestiune de eliminare. Eu spun ca sunt o voce a unor oameni rationali din PSD si sunt vocea care arata ca PSD mai are o sansa”, a declarat vicepresedintele social-democrat. El a raspuns la acuzatiile cum ca ar fi manevrat din afara partidului, spunand ca nu are nicio legatura cu presedintele.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Primarul Iasiului, despre cazul in care OUG 14 ar fi respinsa in Parlament:
Primarul Iasiului, despre cazul in care OUG 14 ar fi respinsa in Parlament: "Ar fi o sinucidere in masa pentru PSD"

Primarului Iasiului, Mihai Chirica, a declarat vineri, intr-un interviu acordat RFI, ca ar fi „o sinucidere in masa” si „o lovitura aproape letala” pentru PSD daca parlamentarii social-democrati ar respinge OUG 14.

Liviu Dragnea:
Liviu Dragnea: "Fac apel catre toti parlamentarii sa adoptam cat mai rapid OUG 14". Cand ar putea avea loc votul

Liviu Dragnea a facut un apel, vineri, catre toti membrii Parlamentului ca in cel mai scurt timp sa parcurga procedurile si sa adopte legea de aprobare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 14/2017.

Sloganul-simbol din Piata Victoriei,
Sloganul-simbol din Piata Victoriei, "Noaptea, ca hotii!", contestat de un deputat PSD: Daca era vara, era lumina afara

Deputatul PSD de Maramures Sorin Bota cotesta sloganul devenit un simbol al protestelor din Piata Victoriei - "Noaptea, ca hotii!" - sustinand ca e o chestiune de nuanta.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.