Dosar penal privind o posibila finantare ilegala a USR. Nicusor Dan: "Sunt surprins, nu am primit nimic"


Ultimul update: Marti 14 Februarie 2017 07:12
Data publicarii: Sambata 11 Februarie 2017 18:19
Categorie: Stiri Politice
Nicusor Dan

Parchetul general a deschis un dosar privind o presupusa finantare ilegala a USR, dupa o sesizare de la Autoritatea Electorala.

 

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a deschis la inceputul acestui an un dosar in care a fost inceputa urmarirea penala in rem (pentru fapta) pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani, delapidare si conflict de interese. Dosarul a fost deschis in urma unei sesizari venite de la Autoritatea Electorala Permanenta privind o posibila finantare ilegala a USR.

Informatia a fost confirmata pentru AGERPRES de Biroul de presa al Parchetului General.

Presedintele USR, deputatul Nicusor Dan, se declara"surprins de infractiunile avute in vedere de procurori, spalare de bani si delapidare, intr-o ancheta derulata de PICCJ privind o eventuala finantare ilegala a partidului pe care-l conduce. El adauga ca va cere lamuriri Parchetului si ca el si colegii sai vor coopera cu procurorii pentru lamurirea situatiei.

"Sunt surprins de raspunsul Parchetului in legatura cu o cercetare privind finantarea USR. Noi nu am primit nicio notificare, nicio solicitare de precizari. Din documentul prezentat de RTV rezulta ca ar fi vorba despre o cercetare 'in rem', adica se cerceteaza daca faptele exista sau nu", a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Faptele a caror existenta este investigata reprezinta "o surpriza si mai mare", adauga presedintele USR.

"Delapidarea se refera la bani publici si la functionari publici. Evident ca nu este cazul USR. Iar spalarea de bani, la bani proveniti dintr-o infractiune, ceea ce e absurd. Vom cere Parchetului lamuriri. Noi le-am dat recent, intr-o conferinta de presa, unde am raspuns tuturor acuzatiilor aparute in spatiul public. Suntem gata sa cooperam cu procurorii pentru a clarifica aceasta situatie", mai afirma Nicusor Dan.

Pe acelasi subiect, presedintele USR a declarat intr-o interventie la Digi 24 ca partidul pe care-l conduce nu a incalcat legea.

"Eu cred ca am respectat legea in toate aspectele ei", a spus Nicusor Dan.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO