Mesajul președintelui Klaus Iohannis, adresat cetățenilor români de etnie maghiară

Dată publicare: 15-03-2021 10:58
Dată actualizare: 15-03-2021 11:11


De ce nu se vaccinează președintele Klaus Iohannis în momentul când serul va intra în România

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, luni, un mesaj pentru cetățenii români de etnie maghiară, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Șeful statului afirmă că, ”prin cultivarea armoniei interetnice”, se va consolida ”o societate puternică şi prosperă".

"Pentru dumneavoastră, cetăţenii români de etnie maghiară, ziua de astăzi este una care vă oferă prilejul de a reafirma valorile pe care le preţuiţi şi care v-au unit ca popor, precum şi de a prezenta cu mândrie identitatea care v-a consacrat în istorie şi în cultura universală", spune Iohannis în mesaj.

Textul complet al mesajului:

”Pentru dumneavoastră, cetăţenii români de etnie maghiară, ziua de astăzi este una care vă oferă prilejul de a reafirma valorile pe care le prețuiți și care v-au unit ca popor, precum şi de a prezenta cu mândrie identitatea care v-a consacrat în istorie și în cultura universală.

Remarc și cu această ocazie contribuţia semnificativă a minorității maghiare din România şi a reprezentanților săi politici la pașii importanţi făcuți de ţara noastră în integrarea europeană, în recuperarea valorilor democratice şi în așezarea societăţii noastre pe temelia respectului drepturilor omului şi protecţiei minorităţilor. Acestea sunt fundamente ale parcursului nostru comun pentru un viitor european, care arată înţelegerea profundă a învățămintelor trecutului.

Lupta împotriva pandemiei şi eforturile solidare de depășire a greutăților perioadei pe care o traversăm sunt o dovadă că românii şi maghiarii pot să-şi fructifice calitățile şi potenţialul uman deosebite. Împreună, prin cultivarea armoniei interetnice, vom consolida o societate puternică și prosperă, un proiect comun în cadrul căruia minoritatea maghiară din România îşi are locul şi contribuțiile sale remarcabile.” - se arată în mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO