Macovei, în Parlamentul European: PSD și ALDE au schimbat Codurile penale ca să scape de infracțiuni


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 03 Octombrie 2018 12:05
Categorie: Stiri Politice

Europarlamentarul Monica Macovei a spus în Parlamentul European că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu ”atacă acum Uniunea Europeană” și a avertizat că liderul PSD ”pregătește legi ca să îngroape și presa independentă”.

 

Ea a mai spus că PSD și ALDE au schimbat legile justiției ”ca să controleze magistrații” și au schimbat Codurile penale ”ca să scape de infracțiuni și să blocheze anchetele”.

În timpul discursului din plenul Paramentului European, Macovei a făcut și un dezacord, ”românii este un popor viu”, însă s-a corectat imediat.

Discursul europarlamentarului Monica Macovei în Parlamentul European, miercuri, 3 octombrie:

”Dragnea și Tăriceanu atacă acum Uniunea Europeană, pentru că minciuna și impostura le-au fost descoperite. Dar românii vor în Europa, în democrație și în libertate. Acum, românii suferă din cauza unui Guvern, a acestui Guvern, care lucrează împotriva lor.

România nu este un grup de politicieni corupți. România este fiecare om cinstit, oriunde s-ar afla în lume. Și mulți au plecat în lume tocmai din cauza corupției. Dar vor acasă.

Guvernul a lovit cu bastoane și grenade propriii cetățeni. Imaginile din 10 august nu mint.

Presa independentă este și ea amenințată. La ordinul unui condamnat penal la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani, Dragnea a decis să pregătească legi ca să îngroape și presa independentă.

Justiția este primul dușman al PSD și ALDE. Au schimbat legile justiției, ca să controleze magistrații. Au schimbat Codurile penale, ca să scape de infracțiuni și să blocheze anchetele.

PSD și ALDE se folosesc acum de niște protocoale între serviciile de informații și parchete, ca să obțină revizuirea sentințelor de condamnare și să scape de pușcărie. Pentru că o lege a amnistiei va scoate oamenii în stradă.

Românii protestează, românii nu sunt inerți. România este un popor viu și va riposta întotdeauna să-și apere democrația.”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO