Macovei, despre decizia in cazul Nastase: "In continuare, are de raspuns la doua intrebari"

Monica Macovei

Eurodeputatul PDL Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, afirma pe blogul personal ca Adrian Nastase are inca de dat explicatii despre milionul de euro despre care presa a scris ca a fost trecut de premier in declaratia de avere din 2005.

"Nu comentez deciziile instantelor. Astept motivarea judecatorilor si, desigur, solutia definitiva din recurs. Remarc insa cat de mult timp le-a luat judecatorilor sa ia o decizie: mai mult de patru ani si jumatate, perioada in care am asistat si la aplicarea retroactiva a unei decizii a CC, care a determinat plimbarea dosarului intre judecatori si procurori. Dosarul Matusa Tamara nu a fost dosar politic, cum nu sunt dosare politice nici cele trimise in judecata recent de DNA cu politicieni aflati la putere.

Opinia publica ramane cu cel putin doua necunoscute legate de acest dosar si poate ca Adrian Nastase se hotaraste sa ne spuna: 1. cum e cu mostenirea de aproape 1 milion de euro despre care presa scria ca a trecut-o in declaratia de avere la sfarsitul anului 2005. Cum se justifica suma de 400.000 de dolari depusa de sotia sa intr-un cont bancar. 2. Unde si cum a disparut dosarul de la Oficiul de Spalare a Banilor", scrie Monica Macovei pe blog.

Fostul ministru al Justitiei este de parere ca un fost prim-ministru care participa activ la viata politica a tarii trebuie sa dea explicatii opiniei publice.

"Adrian Nastase mai este inculpat in doua dosare care asteapta sa fie judecate: Trofeul calitatii si Termopanele. Cel putin legat de acesta din urma, imi aduc aminte cate eforturi a depus Victor Ponta in Parlament ca sa-i impiedice pe procurori sa faca perchezitii la casele din Zambaccian si Cornu ale mentorului sau politic", se arata in finalul declraratiei lui Macovei.

Citește și
Adrian Nastase
Adrian Nastase mai asteapta. Instanta suprema a amanat dosarul "Matusa Tamara" pentru 15 decembrie
Avocatul care a dat o țeapă imobiliară de peste 12 milioane de euro a încheiat un acord cu procurorii. Banii furați, folosiți pe păcănele și investiții speculative

Fostul premier Adrian Nastase a fost achitat, joi, de catre inalta Curte de Casatie si Justitie pentru faptele de coruptie imputate de procurorii Direcitiei Nationale Anticoruptie.

Citeste si:

Francezii au venit după Latovlevici! La ce club pleacă stelistul, cât cere Becali şi cum i-a dat pe spate pe străini

Steaua are din nou nevoie de noroc! Vezi ce adversari IMPOSIBILI o aşteaptă în EL

Steaua a adus PUNCTELE fără de care Liga I ajungea în EPOCA de PIATRĂ! Clasamentul ADEVĂRULUI în Europa: cât a contribuit fiecare echipă la coeficient!

Articol recomandat de sport.ro
Împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
Împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
Citește și...
Adrian Nastase a fost ACHITAT in dosarul
Adrian Nastase a fost ACHITAT in dosarul "Matusa Tamara". Nu este vinovat de coruptie

Solutia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul "Matusa Tamara", in care sunt acuzati fostul premier Adrian Nastase, consilierul acestuia Ristea Priboi si fostul sef al ONPCSB Ioan Melinescu, a fost pronuntata joi.

Adrian Nastase mai asteapta. Instanta suprema a amanat dosarul
Adrian Nastase mai asteapta. Instanta suprema a amanat dosarul "Matusa Tamara" pentru 15 decembrie

Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuia sa se pronunte astazi in dosarul "Matusa Tamara", in care sunt acuzati fostul premier Adrian Nastase, consilierul acestuia Ristea Priboi si fostul sef al ONPCSB Ioan Melinescu.

Recomandări
Inundații iminente în Galați și Vaslui, județe deja grav afectate de ape. ”Risc semnificativ pentru viața oamenilor” | HARTĂ
Inundații iminente în Galați și Vaslui, județe deja grav afectate de ape. ”Risc semnificativ pentru viața oamenilor” | HARTĂ

Hidrologii au emis o avertizare Cod roşu de inundaţii, începând de la miezul nopţii de duminică spre luni, pentru râuri din judeţele Vaslui şi Galaţi.

Avertizare de fenomene meteo extreme în București. A fost emis mesaj Ro-Alert
Avertizare de fenomene meteo extreme în București. A fost emis mesaj Ro-Alert

ISU București-Ilfov a emis duminică la prânz o avertizare de fenomene meteo extreme, prognozate a avea loc până luni dimineață.

Israelul a folosit cel puțin 15 bombe ”distrugătoare de buncăre” pentru a-l ucide pe Nasrallah aflat adânc sub pământ
Israelul a folosit cel puțin 15 bombe ”distrugătoare de buncăre” pentru a-l ucide pe Nasrallah aflat adânc sub pământ

Un videoclip publicat de armata israeliană a arătat că avioane despre care spunea că au fost folosite în atacul care l-a ucis pe liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, vineri seara transportau bombe de distrugere a buncărelor de 1.000 de kilograme.