Lupta pentru sefia PNL. Alina Gorghiu si-a anuntat candidatura si este sustinuta de Klaus Iohannis

Ultima actualizare: 20-12-2014 08:25

Rasturnare de situatie in cursa pentru functia de presedinte al Partidului National Liberal, ce devine vacanta de joi, odata cu retragerea lui Klaus Iohannis.

Sustinuta chiar de presedintele ales, in competitie a intrat neasteptat Alina Gorghiu, in prezent vicepresedinte al formatiunii. Cea care in campania electorala a fost purtatorul de cuvant al lui Klaus Iohannis.

Miercuri seara, sefii PNL s-au reunit la sediul partidului in cadrul unei sedinte informale, ca sa pregateasca intalnirea de maine, cand va fi desemnat in mod oficial noul presedinte al liberalilor. Pana acum, se stia ca in cursa sunt Teodor Atanasiu si Ludovic Orban.

Joi, presedintele ales va renunta la functia suprema in PNL si va trebui gasit un inlocuitor. Numai ca Iohannis a venit cu o propunere surpriza, este vorba de Alina Gorghiu, deputat PNL la al doilea mandat, cea care a fost purtatorul de cuvant al campaniei electorale prezidentiale ale lui Klaus Iohannis.

Odata cu intrarea in cursa pentru sefia PNL a Alinei Gorghiu, din aceasta cursa s-a retras Teodor Atanasiu, bineinteles sustinatorii sai urmand sa ii dea votul Alinei Gorghiu. Toate acestea sunt informatii pe surse venite de la o sedinta informala a Partidului National Liberal de pregatire a Biroului Politic, care va avea loc joi la Palatul Parlamentului la ora 11.

Desi se pare ca o parte dintre liderii partidului i-au cerut si lui Ludovic Orban sa se retraga in favoarea Alinei Gorghiu, acesta e hotarat sa ramana in cursa.

Prim-vicepresedintele PNL, Teodor Atanasiu, a declarat miercuri seara, la finalul reuniunii informale a liderilor PNL, ca s-a retras din cursa pentru sefia PNL si a propus candidatura Alinei Gorghiu, in favoarea careia s-a exprimat ”foarte clar” presedintele ales Klaus Iohannis.

”I-am propus si colegului meu, Ludovic Orban, sa faca acelasi gest ca si mine sa lasam un tanar, si am si facut o propunere, am propus-o pe Alina Gorghiu, cea care a fost inima campaniei electorale in campania pentru prezidentiale, cea care este purtator de cuvant al partidului, cea care ne poate reprezenta cu cinste in urmatorii ani”, a declarat Atanasiu.

El a mentionat ca Orban ”nu a fost in consens” cu el si a ramas sa o ”contracandideze” pe Alina Gorghiu.

”In schimb, ma bucur ca am reusit sa obtin sprijinul presedintelui in functia al PNL, a domnului Klaus Iohannis pentru aceasta candidatura. I-am solicitat sa ne spuna foarte clar daca o sustine pe Alina Gorghiu, propunerea pe care am facut-o, avand in vedere ca initial mi-am depus candidatura cu sustinerea dansului si ne-a spus foarte clar tuturor ca o sustine”, a mai spus Atanasiu.

Atanasiu a mai relatat ca Iohannis a afirmat ca o sustine pe Gorghiu si o va si vota in sedinta Biroului Politic National de joi pentru functia de presedinte al partidului.

”Cand am propus-o pe Alina Gorghiu i-am cerut domnului presedinte sa-si exprime sustinerea pentru dansa si si-a exprimat sustinerea, cred ca e suficient acest lucru. Eu cred ca azi Klaus Iohannis se bucura de o popularitate imensa nu numai in randul electoratului din Romania, ci si in interiorul PNL si cred ca mesajul a fost extrem de clar”, a mai afirmat Atanasiu.

Prim-vicepresedintele PNL a mentionat ca singurul lider PNL care i-a cerut lui Orban sa se retraga din cursa a fost el.

”Singurul care a cerut acest lucru lui Ludovic (sa se retraga, n.r.) am fost eu, sa facem un gest de solidaritate impreuna, care suntem de 25 de ani in PNL”, a mai spus Atanasiu.

”Considera ca a lucrat foarte bine cu Alina Gorghiu pe timpul campaniei electorale, ca va fi o comunicare foarte buna intre Presedintie si PNL daca Alina Gorghiu va fi co-presedinte al PNL si ca vom putea sa punem impreuna proiectul politic de tara pe care Klaus Iohannis l-a prezentat in timpul campaniei”, a mai declarat prim-vicepresedintele PNL.

”Eu cred ca in momentul in care presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat sustinerea pentru Alina Gorghiu sunt foarte putini lideri ai PNL care sa nu inteleaga rostul politic al acestor cuvinte, faptul ca presedintele Romaniei va dori sa aiba un proiect politic pe care sa-l implineasca cu PNL si sprijinul Alinei Gorghiu”, a mai spus Atanasiu.

De asemenea, el a fost intrebat ce poate aduce o femeie politician cu o astfel de functie nou in PNL.

”Intr-o Europa in care conflictele regionale, conflictele locale, conflictele nationale exacerbeaza noi am fost priviti cu extraordinara simpatie cand am ales un minoritar presedinte al Romaniei. Cam ce ar putea sa pateasca PNL cand propune poporului roman pentru prima data o tanara, o femeie, ca presedinte de partid. Cred ca doar simpatie putem culege”, a afirmat Atanasiu.

El a mentionat ca functia de presedinte al vechiului PNL, respectiv de co-presedinte al noului PNL, va putea fi detinuta pana la congresul din 2017.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO