Liviu Dragnea sustine ca PSD nu are in vedere o colaborare cu PRU: "Multumim foarte mult pentru grija"


Ultimul update: Duminica 04 Septembrie 2016 07:10
Data publicarii: Joi 01 Septembrie 2016 16:41
Categorie: Stiri Politice
liviu dragnea

Partidul Social Democrat nu are in vedere o colaborare cu Partidul Romania Unita, a declarat presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea.

"Din punctul meu de vedere, Romania se afla in fata unor mari provocari, unele care se vad, altele care nu se vad. Nu cred ca raspunsul la aceste provocari este un partid nationalist sau poate chiar extremist. In aceste conditii, noi multumim foarte mult pentru grija, daca PRU se constituie sau se expandeaza pentru a ajuta PSD, multumim, nu.

Nu vrem sa avem niciun fel de relatie cu un partid nationalist. PSD ramane un partid social-democrat modern, proeuropean care sustine fara ezitare parteneriatele pe care le avem strategice si nu numai, cu toti aliatii nostri, in conditiile in care PRU are niste protocoale cu niste partide cu foarte mari probleme si asupra carora exista banuieli serioase de finantare din Est si cu doctrine care nu au nicio legatura cu valorile si principiile noastre", a declarat Liviu Dragnea, conform Agerpres.

El a mai spus ca exista si o diferenta doctrinara fata de PRU, PSD fiind "complet diferit de doctrina nationalista, extremista".

Cu privire la o afirmatie a lui Victor Ponta care prefigura, dupa alegerile parlamentare, un guvern PSD, ALDE, PRU, presedintele social-democratilor a spus: "Dumneavoastra chiar ati luat in serios acea varianta? Este exclusa".

"Asa cum PSD nu va putea intra intr-un Guvern cu PNL, pentru ca pragmatic vorbind va fi un guvern care nu poate functiona, chiar daca am vazut foarte multi analisti si membri ai Guvernului care-si dau cu parerea despre asta, totusi decizia este la PSD si in PSD decizia este deja luata. Categoric, PSD nu poate intra intr-un parteneriat de orice fel, cu atat mai putin o alianta de guvernare, cu PRU", a declarat Dragnea.

El a mai spus ca nu ia in calcul sanctionarea lui Ponta pentru declaratiile privind PRU.

"Faptul ca da sfaturi nu reprezinta preocuparea mea, a noastra. (...) Fiecare e liber sa sustina principiile si valorile pe care le crede de cuviinta. E mai greu de explicat. Este o preocupare foarte mare la dumneavoastra (...) la noi in partid, cu scuzele de rigoare, noi discutam despre programul de guvernare care este aproape de finalizare", a adaugat presedintele PSD.

El a completat ca isi mentine declaratiile anterioare in ceea ce-l priveste pe Ponta, exprimandu-si speranta ca acesta va candida la parlamentare pe listele PSD.

"Il apreciez pe Victor Ponta pentru ce a facut, pentru ceea ce a facut pentru Romania. (...) Sper ca, dupa alegerile parlamentare sau la alegerile parlamentare, sa candideze pe listele PSD, sa nu fie dupa alegerile parlamentare doar deputat, ci sa aiba o pozitie importanta in statul roman", a spus Dragnea.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO