Liviu Dragnea sustine ca PSD nu are in vedere o colaborare cu PRU: "Multumim foarte mult pentru grija"

liviu dragnea

Partidul Social Democrat nu are in vedere o colaborare cu Partidul Romania Unita, a declarat presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea.

"Din punctul meu de vedere, Romania se afla in fata unor mari provocari, unele care se vad, altele care nu se vad. Nu cred ca raspunsul la aceste provocari este un partid nationalist sau poate chiar extremist. In aceste conditii, noi multumim foarte mult pentru grija, daca PRU se constituie sau se expandeaza pentru a ajuta PSD, multumim, nu.

Nu vrem sa avem niciun fel de relatie cu un partid nationalist. PSD ramane un partid social-democrat modern, proeuropean care sustine fara ezitare parteneriatele pe care le avem strategice si nu numai, cu toti aliatii nostri, in conditiile in care PRU are niste protocoale cu niste partide cu foarte mari probleme si asupra carora exista banuieli serioase de finantare din Est si cu doctrine care nu au nicio legatura cu valorile si principiile noastre", a declarat Liviu Dragnea, conform Agerpres.

El a mai spus ca exista si o diferenta doctrinara fata de PRU, PSD fiind "complet diferit de doctrina nationalista, extremista".

Cu privire la o afirmatie a lui Victor Ponta care prefigura, dupa alegerile parlamentare, un guvern PSD, ALDE, PRU, presedintele social-democratilor a spus: "Dumneavoastra chiar ati luat in serios acea varianta? Este exclusa".

Citește și
sebastian ghita
Deputatul Sebastian Ghita s-a inscris in Partidul Romania Unita. Diaconu: "PRU il asteapta pe Victor Ponta sa ni se alature"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

"Asa cum PSD nu va putea intra intr-un Guvern cu PNL, pentru ca pragmatic vorbind va fi un guvern care nu poate functiona, chiar daca am vazut foarte multi analisti si membri ai Guvernului care-si dau cu parerea despre asta, totusi decizia este la PSD si in PSD decizia este deja luata. Categoric, PSD nu poate intra intr-un parteneriat de orice fel, cu atat mai putin o alianta de guvernare, cu PRU", a declarat Dragnea.

El a mai spus ca nu ia in calcul sanctionarea lui Ponta pentru declaratiile privind PRU.

"Faptul ca da sfaturi nu reprezinta preocuparea mea, a noastra. (...) Fiecare e liber sa sustina principiile si valorile pe care le crede de cuviinta. E mai greu de explicat. Este o preocupare foarte mare la dumneavoastra (...) la noi in partid, cu scuzele de rigoare, noi discutam despre programul de guvernare care este aproape de finalizare", a adaugat presedintele PSD.

El a completat ca isi mentine declaratiile anterioare in ceea ce-l priveste pe Ponta, exprimandu-si speranta ca acesta va candida la parlamentare pe listele PSD.

"Il apreciez pe Victor Ponta pentru ce a facut, pentru ceea ce a facut pentru Romania. (...) Sper ca, dupa alegerile parlamentare sau la alegerile parlamentare, sa candideze pe listele PSD, sa nu fie dupa alegerile parlamentare doar deputat, ci sa aiba o pozitie importanta in statul roman", a spus Dragnea.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Victor Ponta isi doreste sa ramana in PSD si crede ca Romania are nevoie de un partid ca PRU:
Victor Ponta isi doreste sa ramana in PSD si crede ca Romania are nevoie de un partid ca PRU: "E bine pentru multi alegatori"

Deputatul social-democrat Victor Ponta a afirmat, miercuri seara, ca isi doreste sa ramana in PSD, insa a subliniat ca, daca partidul nu mai are nevoie de el, poate il "imprumuta la alta echipa".

Deputatul Sebastian Ghita s-a inscris in Partidul Romania Unita. Diaconu:
Deputatul Sebastian Ghita s-a inscris in Partidul Romania Unita. Diaconu: "PRU il asteapta pe Victor Ponta sa ni se alature"

Deputatul Sebastian Ghita s-a inscris in Partidul Romania Unita, a anuntat marti presedintele PRU, Bogdan Diaconu.

Inca un val de traseisti politici a ajuns la PRU. Deputatul Mihai Sturzu:
Inca un val de traseisti politici a ajuns la PRU. Deputatul Mihai Sturzu: "Am ales mai mult cu mintea decat cu sufletul"

Deputatul Mihai Sturzu a declarat ca a luat decizia de a intra in Partidul Romania Unita "mai mult cu mintea decat cu sufletul", mentionand ca ar fi preferat sa candideze independent la alegerile parlamentare.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.