Liviu Dragnea, răspuns după recomandările lui Timmermans: ”Nu a vorbit cu mine despre DNA”
Liviu Dragnea, a declarat, joi, după întâlnirea cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că şi-a exprimat speranţa că nu vor mai discuta despre lucruri diferite şi adevărul să fie "lăsat în altă parte".
El a precizat că nu a discutat cu oficialul european despre DNA, dar cei doi au vorbit despre ministrul Justiţiei.
"Am spus că e un om pe care îl apreciez foarte mult, cu o bogată expertiză", a adăugat Dragnea.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, că nu a existat, "în mod realist", nicio acţiune care să ştirbească independenţa Justiţiei.
El a precizat că prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care se află joi într-o vizită la Bucureşti, a vorbit despre "o evoluţie foarte sănătoasă" în ceea ce priveşte independenţa Justiţiei.
Sinteza declarațiilor:
- Am vorbit despre social democrație.
- Nu am discutat despre DNA. Nu a deschis subiectul, nici eu nu am descis subiectul. Am vorbit despre ministrul Justiței, un om pe care eu îl apreciez foarte mult.
- Eu cred că a venit animat de gânduri bune și cred că vrea să stabilească un dialog real și efectiv.
- Dl .Timmermans, în discuţia cu mine, a spus foarte clar despre o evoluţie foarte sănătoasă în ceea ce proveste independenţa justiţiei şi, dacă vorbim în mod realist, nu a existat nicio acţiune care să ştirbească independenţa justiţiei.
- În final zic că a fost vorba de o zi bună.
- Am discutat despre legile justiţiei. De asemenea, am discutat despre amendamentele depuse de către CSM şi asociaţiile de magistraţi, deespre verificara acestora de către Curtea Constituţională. Am discutat despre codurile Penale şi am spus că sunt 3 motive principale pentru care vom continua discuţiile pe acestea: două Directive ale UE, deciziile Curţii Constituţionale şi recomandările Comisiei de la Veneţia.
- Am discutat despre MCV şi i-am spus că din partea noastră există dorinţa ca acest Mecanism de Cooperare şi Verificare trebuie ridicat cât mai rapid şi noi suntem, dar am spus că trebuie îndeplinite două condiţii: obiectivele din MCV să nu mai fie într-o permanentă schimbare şi să fie luate în considerare progresele înregistrate de România