Iohannis: Țara a fost puternic afectată de corupția guvernelor PSD. Ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore

24-11-2020 19:13


Preşedintele Klaus Iohannis a susținut, marți, o declarație de presă în care a lansat un atac dur la adresa Partidului Social Democrat (PSD).

Sinteza declarațiilor susținute de președintele României, Klaus Iohannis:

- A trecut un an de la alegerile prezidențiale, un an care era destinat construirii României normale, proiectul pentru care cetățenii mi-au acordat încrederea și votul lor. Din păcate, pandemia nu ne-a ocolit nici pe noi. Pe parcursul acestui an, eforturile mele și ale Guvernului s-au concentrat în special pe combaterea virusului.

- Să nu uităm că la trei decenii de la Revoluție, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent, iar PSD e principalul vinovat pentru acest dezastru. Am datoria față de toți românii să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza e una uriașă: destinul României de mâine.

- Țara noastră a fost puternic afectată de corupția și incompetența guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nicio reformă nu a scăpat nesabotată de PSD.

- Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul sanitar.

- În acest context nefast, un singur partid și-a asumat guvernarea țării. Cu resurse limitate, am demarat reforme importante care trebuie continuate și aprofundate.

- În toate domeniile deciziile se iau după consultarea experților, România a fost scoasă de pe lista rușinii în care ne-a inclus PSD, țările cu probleme în ce privește justiția și statul de drept.

Votul de pe 6 decembrie e esențial, pentru că România nu-și mai poate permite un ciclu electoral de subdezvoltare.

- Ce dovadă mai bună a faptului că PSD nu a înțeles nimic, decât permanenta subminare a oricărui efort al guvernului de a ține sub control pandemia. În timp ce românii și guvernul se luptă cu pandemia, PSD-iștii tot încearcă să treacă scuturi de taxe pentru domenii cum sunt cazinourile și jocurile de noroc.

- Dragi români, pe 6 decembrie îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie în sfârșit definitivă. E timpul ca uniți cetățenii și forțele politice să intrăm într-o nouă etapă a dezvoltării noastre. Sănătatea și Educația sunt prioritare.

- Refacerea legilor justiției pe baze constituționale și continuarea luptei anticorupție, eliminarea baronilor din administrație, vot în două tururi pentru primari, toate acestea trebuie să devină realitate.

- O parte dintre aceste proiecte au fost deja elaborate, dar nici unul nu a putut avansa în Parlament din cauza PSD.

- Doar cu un guvern de dreapta, în jurul PNL, cu o solidă majoritate, putem continua reformele demarate și să facem marile reforme așteptate. Pe 6 decembrie trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coșmar. Sunt în continuare 100% implicat ca proiectul pentru care am fost ale să prindă contur.

Un nou record de pacienți internați la ATI: 1.204

 

Un număr de 13.667 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 1.204 la terapie intensivă, a informat, marţi, 24 noiembrie, Grupul de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României, 46.501 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu şi 12.688 se află în izolare instituţionalizată.


VIDEO PROTVPLUS.RO