Iohannis: Țara a fost puternic afectată de corupția guvernelor PSD. Ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore

Ultima actualizare: 24-11-2020 20:28

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut, marți, o declarație de presă în care a lansat un atac dur la adresa Partidului Social Democrat (PSD).

Sinteza declarațiilor susținute de președintele României, Klaus Iohannis:

- A trecut un an de la alegerile prezidențiale, un an care era destinat construirii României normale, proiectul pentru care cetățenii mi-au acordat încrederea și votul lor. Din păcate, pandemia nu ne-a ocolit nici pe noi. Pe parcursul acestui an, eforturile mele și ale Guvernului s-au concentrat în special pe combaterea virusului.

- Să nu uităm că la trei decenii de la Revoluție, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent, iar PSD e principalul vinovat pentru acest dezastru. Am datoria față de toți românii să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza e una uriașă: destinul României de mâine.

- Țara noastră a fost puternic afectată de corupția și incompetența guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nicio reformă nu a scăpat nesabotată de PSD.

- Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul sanitar.

- În acest context nefast, un singur partid și-a asumat guvernarea țării. Cu resurse limitate, am demarat reforme importante care trebuie continuate și aprofundate.

- În toate domeniile deciziile se iau după consultarea experților, România a fost scoasă de pe lista rușinii în care ne-a inclus PSD, țările cu probleme în ce privește justiția și statul de drept.

Votul de pe 6 decembrie e esențial, pentru că România nu-și mai poate permite un ciclu electoral de subdezvoltare.

- Ce dovadă mai bună a faptului că PSD nu a înțeles nimic, decât permanenta subminare a oricărui efort al guvernului de a ține sub control pandemia. În timp ce românii și guvernul se luptă cu pandemia, PSD-iștii tot încearcă să treacă scuturi de taxe pentru domenii cum sunt cazinourile și jocurile de noroc.

- Dragi români, pe 6 decembrie îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie în sfârșit definitivă. E timpul ca uniți cetățenii și forțele politice să intrăm într-o nouă etapă a dezvoltării noastre. Sănătatea și Educația sunt prioritare.

- Refacerea legilor justiției pe baze constituționale și continuarea luptei anticorupție, eliminarea baronilor din administrație, vot în două tururi pentru primari, toate acestea trebuie să devină realitate.

- O parte dintre aceste proiecte au fost deja elaborate, dar nici unul nu a putut avansa în Parlament din cauza PSD.

- Doar cu un guvern de dreapta, în jurul PNL, cu o solidă majoritate, putem continua reformele demarate și să facem marile reforme așteptate. Pe 6 decembrie trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coșmar. Sunt în continuare 100% implicat ca proiectul pentru care am fost ale să prindă contur.

Un nou record de pacienți internați la ATI: 1.204

 

Un număr de 13.667 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 1.204 la terapie intensivă, a informat, marţi, 24 noiembrie, Grupul de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României, 46.501 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu şi 12.688 se află în izolare instituţionalizată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO