Ciolacu, către PNL și USR: Banii din pensiile speciale să se ducă la dublarea alocațiilor

Ultima actualizare: 24-11-2020 14:49
Marcel Ciolacu, Parlament
Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunțat marţi că va convoca Birourile permanente reunite pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. El pune condiţia ca aceşti bani să fie folosiţi pentru dublarea alocaţiilor.

 

"Voi convoca de îndată Birourile permanente reunite pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu condiţia ca aceşti bani să fie folosiţi pentru dublarea alocaţiilor. Asta înseamnă ca PNL şi USR să nu mai chiulească şi să deblocheze urgent activitatea Senatului. Până atunci, tot ce fac se numeşte minciună şi populism ieftin", a scris Ciolacu pe Facebook.

PNL a solicitat marţi convocarea Birourilor permanente pentru adoptarea proiectului de lege privind abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a susţinut că demisia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, din Camera Deputaţilor este "o cacealma".

"PNL nu acceptă acest privilegiu pentru parlamentari, acela al pensiilor speciale, PNL fiind adeptul constant al pensiilor plătite în baza contribuţiilor. Din punctul de vedere al PNL, singura soluţie pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor o reprezintă abrogarea articolului 11 din Statutul senatorilor şi deputaţilor şi nu există o altă soluţie care să rezolve pe deplin întreaga problemă. Astăzi, am depus la primele ore ale dimineţii o solicitare de convocare a Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului (...) pentru ora 10,00. Aşteptăm ca Birourile permanente să trimită la Comisia de statut proiectul de lege al PNL, care este blocat din luna iunie de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, pentru a fi dezbătut şi votat astăzi în plen", a declarat Roman, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO