Iohannis, la Dăbuleni: „1,5 miliarde de euro vom aloca pentru reîmpăduriri”

Dată publicare: 24-03-2021 11:32
Dată actualizare: 24-03-2021 12:48


Klaus Iohannis, Florin Citu

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri, în oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, care este iniţiată de Ministerul Mediului.

”Anul trecut am participat şi am şi oferit patronajul unei acţiuni de reîmpădurire, cred că a fost un succes. Am plantat anul trecut peste 50 de milioane de puieţi”, a declarat, miercuri, în jdeţul Dolj, Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că în acest an se doreşte realizarea unei acţiuni şi mai ample.

”Am discutat specialiştii din domeniu, cu autorităţile, cu decidenţii politici şi s-a conturat ambiţia de a face mai mult în anul acesta şi anii care urmează. Pentru a da un impuls acestei campanii extinse m-am angajat să continui împreună cu Guvernul, cu autorităţile, cu specialiştii. Este extrem, extrem de important. (...) În Dolj, deşertificarea este o realitate. Pământul arabil s-a transformat în ce vedem, în teren nisipos. Dacă nu se face nimic, nisipul se duce mai departe. Avem o pierdere de peste o mie de hectare de teren agricol în fiecare an. Aici trebuie intervenit”, a mai declarat şeful statului.

Acesta a apreciat că ”ne dorim un mediu curat petnru noi şi generaţiile care vin”.

”Cam toată lumea a înţeles pericolul încălzirii climatice, metoda este extinderea suprafeţelor de pădure. Asta vom face. Am discutat cu Guvernul să alocăm o sumă imensă, 1,5 miliarde de euro pentru reîmpăduriri. Aceste acţiuni împreună cu oprirea tăierilor ilegale, vor duce la un progres semnificativ, la recuperarea unui teren valoros în România”, a mai anunţat prşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu participă miercuri, în oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, care este iniţiată de Ministerul Mediului.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO