Klaus Iohannis se mandreste cu primele 100 de zile la Cotroceni, insa fanii il critica: "Asteptam si schimbarile in bine"

Dată publicare: 31-03-2015 10:58
Dată actualizare: 03-04-2015 07:03


Carmen Iohannis

VIDEO. Presedintele Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de pe Facebook un clip video in care face o scurta analiza a primelor sale 100 de zile la Palatul Cotroceni.

Azi se implinesc 100 de zile de cand sunt Presedintele Romaniei. Aceasta perioada este un prim pas catre Romania pe care o construim impreuna”, a scris Klaus Iohannis pe reteaua de socializare.

In continuare, seful statului aminteste ca, la investire, si-a asumat cele trei responsabilitati constitutionale de presedinte al Romaniei: "aparare nationala, securitatea tarii si politica externa".

Insa mesajul de bilant al presedintelui Romaniei nu a fost primit foarte bine de toti cei peste 1.518.000 de fani de pe Facebook. Foarte multi dintre acestia se declara nemultumiti de felul in care actioneaza si se comporta Klaus Iohannis in calitate de sef al statului:

Lili Z.: "Suntem un pic dezamagiti. Cred ca-i necesara mai multa fermitate si chiar daca nu este treaba Presedintelui, mai multa implicare in viata politica."

Vlad B.: "Domnule Presedinte, v-am votat ca pe o alternativa la ciuma rosie. Intelegem faptul ca va doriti sa cooperati cu adversarii politici pentru o Romanie mai buna, dar vad ca doar comunicati prin Facebook si nimic mai mult. Aparati democratia romaneasca, domnule Presedinte! Condamnati public abuzurile pesediste, iesiti la televiziuni, nu doar online. Lucrul bine FACUT, nu vorbit!"

P. Eugen: "Asteptam si schimbarile in bine pentru care v-am votat."

Virgil P.: "Pas cu pas Back in time... Am dori sa vedem mai multa reactivitate si mai putine dineuri cu regi si printese... Nu d'asta am stat ore in sir la coada in Noiembrie 2014, nu d'asta am zis ca am luat România inapoi... De mimoze si mime ne-am saturat! Nu v-am votat ca Dvs sa numiti ministru fix p'ala care a negat ce s-a intamplat in diaspora, fix p'ala care voteaza sistematic impotriva ridicarilor de imunitati si in general fix p'aia care continua jaful... Ce credibilitate are Parlamentul azi? Dar Senatul? cine sunt aia? niste hoti notorii..."

Gabriel C.: "Au trecut cele 100 de zile, dar in afara de taceri, pacturi cu PSD-ul,in rest nu am vazut nimic, poate doar pretentiile referitor la o masina de lux extravagand."

Maria P.: "Am crezut in tine si te-am votat dar se pare ca ne intoarcem de undeam plecat sau poate si mai rau."

Carmen B.: "Acum după 100 de zile, am doar păreri de rău și deznădejde. Îmi pare rău că părinții și fratele au stat ore în frig și ploaie ca să voteze Nu Ponta-iar dmv îl lăsați să umilească țara, deci sunteți părtaș. Îmi pare rău că m-a durut faptul că nu am ajuns la vot, pentru că nu ați fi meritat votul meu."

Cristian M.: "Primele 100 zile in care nu s-a intamplat nimic."

Diana C.: "1. Nu ati spus nimic despre nerecuperarea prejudiciilor de catre anaf si nici despre modul in care inteleg cei de acolo sa lupte cu evaziunea.
2. Ati reactionat destul de tarziu in cazul Dan Sova si fara prea mare fermitate.
3. Nu stiu sa fi spus ceva despre declaratiile ambasadorului rus de zilele trecute.
4. Nu va implicati in chestii "banale" cum ar fi lipsa vaccinurilor pentru copii, viitorul nostru al tuturor.
5. Inteleg ca nu vreti sa fiti ca Basescu, dar daca asta inseamna sa participati doar la receptii si sa faceti o figura frumoasa e pacat. Nu sunteti rege ci presedinte. Adica functia pe care o aveti nu e doar simbolica.
Cam astea ar fi cele 100 de zile..."
.

Iata si cateva dintre mesajele lui Klaus Iohannis postate pe Facebook, la implinirea a 100 de zile in functia de presedinte al Romaniei:

-► "Vizita mea la sediul NATO a confirmat angajamentul Romaniei fata de partenerii nord-atlantici si intarirea flancului estic."

-► "Tinerii sunt cea mai mare bogatie a Romaniei. Viitorul se construieste cu ei si pentru ei. La toate intalnirile cu UE sustin intrarea Romaniei in spatiul Schengen pentru ca nu accept o Europa cu doua viteze. Avem dreptul la prosperitate ca oricare alt stat al UE. Am cerut partidelro politice un calendar al sesiunii parlamentare in legatura cu trei prioritati. Acestea sunt legea finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale, legea votului prin corespondenta si simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii."

-► "La bilantul DNA, am atras atentia ca recuperarea banilor pierduti de stat in urma actelor de coruptie este obligatorie, nu optionala. Cu acesti bani se pot construi scoli si spitale. Numai o reforma profunda a clasei politice ne poate asigura ca nu vom mai repeta niciodata trecutul asa cum il descriu dosarele fostei Securitati. Despartirea de trecut inseamna o investitie in viitor. in tara noastra se construieste cel mai puternic laser din Europa. Laserul de la Magurele va contribui, printre altele, la tratarea unor boli irecuperabile si la cercetari care pot salva vietile multor oameni."  

 
100 de zile de mandat prezidențial

Azi se împlinesc 100 de zile de când sunt Președintele României. Această perioadă este un prim pas către România pe care o construim împreună.

Posted by Klaus Iohannis on Monday, March 30, 2015

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO