Istoricul relației dintre Cîțu și Voiculescu. Cum au escaladat tensiunile dintre cei doi

Dată publicare: 14-04-2021 18:11
Dată actualizare: 14-04-2021 18:41
Sursa: Mediastandard


Cîțu Voiculescu

Premierul Florin Cîțu și fostul ministru Vlad Voiculescu au avut de-a lungul timpului o relație presărată cu numeroase momente tensionate.

Faptul că Voiculescu nu l-a informat pe premier despre ordinul care schimba regulile de carantinare a unei localităţi pare că a fost doar picătura care a umplut paharul pentru Cîțu.

Marți, în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin de ministru semnat de secretarul de stat din MS, Andreea Moldovan, prin care era schimbată modalitatea de calcul în cazul carantinării localitățiilor. Florin Cîțu nu ar fi știut nimic despre acest ordin.

Cu toate acestea, premierul a lăsat să se înțeleagă că decizia demiterii lui Voiculescu este venită în urma unui cumul de factori.

"România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății”, a fost motivarea lui Cîțu pentru schimbarea ministrului Sănătății.

O trecere în revistă a evenimentelor care au iscat tensiuni între premier și fostul șef de la Sănătate este disponibilă AICI.

Sursa: Mediastandard, StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO