PSD solicită alegeri anticipate, după demiterea lui Vlad Voiculescu

Dată publicare: 14-04-2021 16:50
Dată actualizare: 14-04-2021 17:05


Marcel Ciolacu

PSD nu va susţine din Parlament niciun Guvern minoritar PNL, iar dacă partidele din coaliţie nu rezolvă actuala criză singura soluţie sunt alegerile anticipate.

"Dacă nu sunt capabili să-şi rezolve criza creată, singura soluţie este întoarcerea la popor prin alegeri anticipate. PSD nu va susţine din Parlament niciun Guvern minoritar PNL. PSD nu va susţine niciun Guvern condus de PNL sau de USR PLUS. PSD exclude categoric orice scenariu de acest fel", se arată, într-un comunicat de presă al PSD, citat de Agerpres.

Potrivit social-democraţilor, preşedintele Klaus Iohannis şi cele trei partide "care au pierdut alegerile anul trecut" sunt responsabili de criza "pe care au creat-o".

"Dacă Iohannis nu e în stare să îşi facă treaba de mediator, singura soluţie este să ne întoarcem la popor prin alegeri anticipate, pentru că actualul Parlament nu mai răspunde voinţei populare, iar românii s-au lămurit cât de nocivi sunt PNL şi USR PLUS pentru întreaga societate", se mai susţine în comunicat.

Vlad Voiculescu a fost demis miercuri din funcţia de ministru al Sănătăţii. Florin Cîțu a cerut revocarea acestuia din funcţie, în urmă a ceea ce liberalii au numit gafele făcute de ministru în ultima vreme.

Totodată, şeful Executivului a demis-o pe Andreea Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Sursa: Agerpres/ StirileProTV

Tags: psd, guvern, alegeri,