Iordache: A fost o zi tristă în Parlament. Opoziţia a încălcat regulamentul foarte grav

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 05 Decembrie 2018 17:53
Data publicarii: Miercuri 05 Decembrie 2018 16:05
Categorie: Politic
Florin Iordache

Deputatul PSD Florin Iordache, care a condus şedinţa de plen de miercuri, a declarat că Opoziţia nu a respectat regulamentul şi a făcut un simulacru de vot.

El a susţinut că cererile de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, precum şi a sa, vor fi discutate în Biroul permanent şi doar dacă acestea îndeplinesc condiţia minimală de a fi susţinute de liderul de grup al PSD, vor fi introduse pe ordinea de zi a plenului.

"Astăzi a fost o zi tristă în Parlamentul României. Am constatat că din dorinţa de a schimba una sau mai multe persoane s-a mers pe încălcarea regulamentului şi a normelor interne ale Parlamentului. Eu înţeleg un joc democratic şi faptul că îţi doreşti anumite chestiuni de la modificări legislative până la schimbări sau ocuparea anumitor funcţii în Parlament, dar toate acestea trebuie să respecte norme minimale: Constituţie, regulament, este vorba de nişte legi de organizare a nişte instituţii", a afirmat Iordache după şedinţa de plen, potrivit Agerpres.

El a explicat de ce Liviu Dragnea l-a împuternicit pe el să conducă şedinţa.

"Astăzi dimineaţă a început datorită unui eveniment nedorit. Colega noastră, Carmen Mihălcescu, vicepreşedinte, a fost chemată la DNA şi în aceste condiţii, încă de ieri, preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Dragnea m-a împuternicit pe mine astăzi să conduc lucrările Camerei Deputaţilor. Nimic nou până acum, pentru că conducerea lucrărilor se asigură prin rotaţie de către vicepreşedinţi potrivit regulamentului. (...) Având în vedere că solicitarea de demitere a preşedintelui Camerei Deputaţilor, a domnului preşedinte Dragnea, s-a făcut în Biroul permanent trecut cu încălcarea regulamentului, care spune clar că schimbarea membrilor Biroului permanent, cât şi schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se poate face numai la solicitarea expresă a liderului grupului parlamentar din care aceştia provin, am constatat astăzi încălcarea regulamentului foarte gravă", a adăugat Iordache.

Potrivit acestuia, a fost solicitată o consultare cu liderii de grup.

"Am întrebat dacă liderul de grup (al PSD - n.r.) Suciu a solicitat revocarea preşedintelui sau a vicepreşedinţilor Camerei. Mi-a confirmat că nu există o astfel de solicitare. În aceste condiţii, eu nu puteam introduce pe ordinea de zi un proiect de hotărâre cu încălcarea regulamentului. Regulamentul precizează că cu acordul liderilor de grup se poate modifica ordinea de zi. Colegii din Opoziţie au făcut, în final, ca o şedinţă de partid, între cele trei grupări parlamentare, au adoptat ei un simulacru de hotărâre cu nu ştiu câte zeci de voturi pentru, iar când am solicitat să facem un vot, şi-au scos cartelele şi au plecat", a explicat Iordache.

Opoziţia a susţinut că Iordache nu are dreptul că conducă şedinţele Camerei şi că în următoarea sesiune trebuie supuse la vot cele două cereri de revocare, acesta precizând că acest lucru se va discuta în Biroul permanent săptămâna viitoare.

"Orice solicitare pe care colegi din Opoziţie au făcut-o - fie că discutăm de revocarea mea, fie că discutăm de revocarea preşedintelui -, va fi introdusă în şedinţa Biroului permanent. I-am îndemnat la calm, să citească regulamentul. Biroul permanent, dacă constată că această solicitare de revocare fie a preşedintelui, fie a unui membru al Biroului permanent respectă cerinţa minimală, acea ca liderul de grup din care fac parte solicită acest lucru, va fi introdusă pe ordinea de zi a plenului. Dacă nu respectă această cerinţă minimală şi colegul Suciu a confirmat că nu a solicitat nici revocarea mea, nici a domnului Dragnea... Deci, poate să solicite orice. Discutăm. Săptămâna viitoare avem şedinţă de Birou permanent luni, la ora 14,00, pot să mai vină şi cu alte solicitări. Dacă cele două solicitări respectă condiţiile, vor fi introduse pe ordinea de zi a plenului. Dacă nu, nu", a mai declarat Iordache.

Miercuri, PNL a solicitat revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a vicepreşedintelui Florin Iordache. După mai multe luări de poziţie şi un episod în care liberalul Marilen Pirtea, vicepreşedinte al Camerei, a preluat conducerea şedinţei şi a supus la vot mai multe propuneri, Florin Iordache a închis şedinţa din lipsă de cvorum.

După şedinţă, liderul liberalilor din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a susţinut că plenul va trebui să dea votul final pe cele două proiecte de revocare din funcţie a preşedintelui şi vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi Florin Iordache.

Florin Iordache Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres Pro TV

Orban:
Orban: "Zilele lui Dragnea la conducerea Parlamentului sunt numărate. Poate să-şi pregătească elicopterul”
Prima reacție a lui Dragnea după scandalul din Parlament: ”Ăsta este Iohannis, zapciul”
Prima reacție a lui Dragnea după scandalul din Parlament: ”Ăsta este Iohannis, zapciul”
Turcan susține că opoziția nu a încălcat regulamentul, iar Dragnea
Turcan susține că opoziția nu a încălcat regulamentul, iar Dragnea "este out” de la șefia Camerei
Olguța Vasilescu: Un deputat PNL i-a cerut lui Iordache să vorbească la telefon cu Iohannis
Olguța Vasilescu: Un deputat PNL i-a cerut lui Iordache să vorbească la telefon cu Iohannis
VIDEO PROTVPLUS.RO
buget iohannis
Iohannis, reacție după declarațiile lui Dăncilă: ”Decizia finală aparține președintelui”
Doi deputaţi USR propun interzicerea organizaţiilor şi propagandei comuniste
Codrin Ștefănescu primește replica de la opoziție: ”Clovnul de cauciuc al lui Dragnea”
Dragnea, din nou la spital. Codrin Ștefănescu spune că are dureri ”atroce”
Moment dificil pentru Viorica Dăncilă. Cum a pronunțat ”Camp David”. VIDEO
Teodorovici, anunț despre OUG 114: „Va fi modificată. Nu îi va mulţumi pe toţi”
Mihai Tudose
Tudose, despre Ştefănescu: „Lasă-l, are bau-baul sub pat, nu-l contrazice”
Codrin Ştefănescu: "PSD este singurul partid românesc, format din oameni normali"
Orban a declarat la Gala TNL că nu-şi vopseşte părul. "Părul arată de fapt sufletul meu"
Anunțul lui Klaus Iohannis cu privire la referendum, ”pentru a da românilor votul înapoi”
Iohannis, despre PSD: ”Modifică legile justiţiei pentru a-şi apăra propriii corupţi”
Un europarlamentar PSD a anunțat că nu mai candidează la alegerile europene