Iohannis și Dăncilă, aceleași teme, în conferințe de presă separate. Ce cuvinte și-au aruncat

Dată publicare: 14-11-2019 18:37
Dată actualizare: 14-11-2019 19:49


Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au dezbătut aceleași teme, dar în conferințe de presă separate, la prima confruntare pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

În timp ce ziariștii puneau întrebări, rețelele sociale au început să vuiască de glume, ironii și informații false. Iohannis, de pildă, a fost acuzat că a purtat o cască în ureche. Deși chiar în timpul conferinței, a spus că nu are cască, Viorica Dăncilă l-a ironizatpe această temă.

Momentul în care președintele Klaus Iohannis a demontat informația că ar purta cască în timpul conferinței de presă, distribuită inițial pe Facebook de Gabriela Firea, a devenit viral pe internet. Inclusiv Viorica Dăncilă a profitat de informația falsă răspândită.

Gabriela Firea a fost însă criticată dur pe rețelele sociale și a șters postarea. Secretarul general al partidului, Mihai Fifor, i-a sărit în ajutor și a acuzat nu doar "postacii lui Iohannis, ci și "raportacii cu simbrie" ai președintelui. Liderul PSD a făcut referire la faptul că mai mulți utilizatori au reclamat companiei Facebook distribuirea unei știri false.

Dincolo de războiul căștilor însă, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă s-au contrat pe teme serioase, la aproape o oră distanță unul de celălalt, pentru că șeful statului refuză o dezbatere cu șefa PSD.

Klaus Iohannis: „Nu accept o dezbatere cu o astfel de persoană care reprezintă tot ce este mai rău în politica ultimilor ani. A fost partea activă a tuturor mârlăniilor pesediste."

Viorica Dăncilă: „De ce îi e frică domnului Iohannis de această dezbatere? Știu că nu are ce să spună și nu are foarte multe obiective îndeplinite."

În timp ce președintele a enumerat realizările sale în cei cinci ani de mandat, Viorica Dăncilă a prezentat o listă.

Iohannis: „Poate faptul că am reprezentat și reprezint bine, spre foarte bine România în plan internațional."

Dăncilă: „Pe mine trebuie să mă aprecieze românii pentru lucrurile pe care le-am făcut în calitatea mea de prim-ministru. Nu am realizat tot ce am promis."

Iohannis: „Poate pentru că eu sunt convins că în România hoții trebuie să stea la pușcărie și nu în fruntea statului."

Dăncilă: „Pe o foaie scriem ce am realizat noi la guvernare, pe cealaltă foaie să scrie ce a realizat președintele. Vă sigur că mie nu-mi ajunge o foaie."

Criticat că a numit-o pe Viorica Dăncilă premier, șeful statului s-a scuzat spunând că nu o cunoștea suficient.

Iohannis: „Vi se pare arogant dacă spun că n-aș întreba-o nimic? Regret că nu am putut să terminăm mai repede faza pesedistă".

La rândul ei, Dăncilă a fost criticată pentru că nu vorbește fluent o limba străină. În fața jurnaliștilor a făcut o promisiune.

Dăncilă: „Peste o lună de zile o să spun primul discurs în limba engleză."

Viorica Dăncilă a anunțat că va merge, duminică, la dezbaterea organizată de televiziunea publică, în timp ce Klaus Iohannis spune că va organiza propria dezbatere, cu societatea civilă și jurnaliști, săptămâna viitoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO