Ioan Oltean: PDL doreste ca Guvernul Ponta sa treaca si sa guverneze

01-05-2012 12:12

Ioan Oltean (c)

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat ca Guvernul Ponta va primi votul de investitura din partea Parlamentului, deoarece PDL nu are niciun interes ca Executivul sa nu treaca, ci dimpotriva, doreste sa treaca si sa guverneze.

Ioan Oltean a fost intrebat, la depunerea candidaturilor PDL pentru Primaria si Consiliul Local Bistrita, daca trece Guvernul Ponta. "Da, sigur ca da, nu este niciun interes. Noi, PDL, nu avem niciun interes sa nu treaca Guvernul Ponta. Dimpotriva, dorim sa treaca si sa guverneze Romania. O sa vedem care este programul de guvernare, nu ma pot exprima aprioric daca o sa votam, care este garnitura de ministri care vor incerca sa guverneze si, in functie de aceste doua elemente, PDL va decide daca va vota acest Guvern”, a declarat Ioan Oltean.

Un jurnalist a facut apoi observatia ca presedintele Emil Boc a anuntat ca PDL nu va sustine Guvernul Ponta.

"Noi am trecut in opozitie. In fond suntem un partid de opozitie. Partidul de opozitie trebuie sa isi croiasca propriul drum, insa o analiza foarte serioasa a acestor doua elemente nu este lipsita de sens si, sigur, in functie de aceasta, vom decide care va fi pozitia noastra ferma la sedinta de investire a Guvernului Ponta", a raspuns Oltean.

Intrebat daca PDL a provocat caderea Guvernului Ungureanu pentru ca USL sa piarda din procente, Ioan Oltean a spus : "Nu as putea spune ca PDL a dorit sa cada propriul Guvern, dar in tot raul este si un bine. Vom vedea daca USL are forta de a realiza ceea ce, de trei ani, ne imputa noua ca nu am facut".

Totodata, Oltean a fost intrebat si daca parlamentarii PDL vor fi in sala la investitura Guvernului Ponta si a raspuns afirmativ. “Cu certitudine vom fi prezenti in sala si vom vota in functie de elementele pe care le vom avea in vedere intr-o analiza a Biroului Permanent National", a spus Oltean.

Premierul desemnat, Victor Ponta, va anunta marti seara, lista Cabinetului cu care se va prezenta in fata Parlamentului. Dupa anunt, Ponta va cere votul partidelor din USL, precum si sustinerea din partea grupurilor parlamentare.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26