Tariceanu, intrebat daca vizeaza ministere ca Finantelele sau Economia, la remaniere: Da

Ultima actualizare: 05-12-2014 00:23

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, ca partidul pe care il conduce, Partidul Liberal Reformator vizeaza ministere ca Ministerul Finantelor sau Ministerul Economiei in viitorul Executiv.

Stirea este in curs de actualizare!

Calin Popescu Tariceanu a fost intrebat, la Parlament, daca pentru a pune in aplicare viziunea liberala, vizeaza ministere ca Ministerul Finantelor, Ministerul Economiei. Raspunsul sau a fost scurt: ”Da”.

Intrebat daca, in conditiile in care UDMR pleaca de la guvernare, iar PLR intra la guvernare, ar trebui, conform algoritmului, ca PLR sa primeasca cele doua portofolii pe care le avea inainte UDMR, sau poate mai mult de doua, Tariceanu a raspuns ca aceasta este o intrebarela care nu poate raspunde ”decat conditionat”.

Asteptam decizia finala a UDMR, care trebuie sa se reuneasca in structura Consiliul Reprezentantilor Uniunii. Nu stiu daca decizia pe care o va lua CRU va fi identica cu cea a Consiliului Consultativ si, in privinta celei de-a doua parti a intrebarii, va pot raspunde ca nu este obligatoriu sa ne suprapunem. Nu inlocuim UDMR la guvernare. Noi suntem partid de factura liberala, avem alta viziune, deci s-ar putea ca prioritatile noastre nu fie aceleasi cu cele pe care le-a avut UDMR in actul de guvernare”, a spus Tariceanu.

El a negat ca, in cadrul intalnirii pe care a avut-o marti cu premierul Victor Ponta, ar fi negociat anumite ministere. ”Vad diverse speculatii care se fac pe televiziunile de stiri si vreau sa va spun, inca de la inceput, ca nu am facut nici un fel de negociere cu privire la posturi sau la structura guvernului”, a subliniat el.

Liderul Partidului Liberal Reformator (PLR), Calin Popescu Tariceanu, a venit, marti, la Palatul Victoria, la o discutie cu premierul Victor Ponta privind noua configuratie a Guvernului impreuna cu Radu Stroe si Daniel Chitoiu, fosti ministri din Guvernul USL.

In urma cu o saptamana, Ponta a declarat ca, imediat dupa adoptarea bugetului, va propune in cadrul coalitiei de guvernare o restructurare a Guvernului, "in asa fel incat si PLR sa fie reprezentat la nivel de ministri".

In cursul zilei de marti, 2 decembrie, Ponta se va mai intalni cu Grupul minoritatilor nationale, cu reprezentantii Grupului parlamentar liberal si conservator. De asemenea, el va participa la sedinta grupurilor reunite ale Partidului Social Democrat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO