PNL si PDL doresc o fuziune rapida si desemnarea candidatului unic la Presedintie pana la 1 august

Crin Antonescu, VAsile Blaga si Klaus Iohannis

Liderii PNL si PDL au anuntat ca doresc ca fuziunea sa se realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la Presedintie sa se faca pana cel tarziu la 1 august.

"A fost o discutie scurta si foarte buna, am reconfirmat impreuna ca dorim o fuziune a partidelor noastre, dorim o fuziune intre PNL si PDL, cat de repede va fi posibil acest lucru", a declarat Iohannis. El a precizat ca au fost convenite "comisii mixte de lucru" ale celor doua partide, care sa lucreze pe anumite domenii in perspectiva fuziunii.

"Cred ca acest inceput in forta arata determinarea noastra de a merge inainte pe aceasta cale. Doar ca sa nu uitam, vreau sa reiau ideea cu candidat comun. A durat cateva secunde discutia si toata lumea a reconfirmat ca noi si credem si partidele noastre doresc un candidat comun pentru prezidentiale. Asta in cazul putin probabil ca nu reusim fuziunea mai repede decat se pune discutia cu candidatul la prezidentiale", a afirmat Iohannis.

De asemenea, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca, incepand de luni, grupurile parlamentare ale PNL si PDL vor lucra impreuna.

"Vom lucra in comisii paritare, cea mai importanta de departe sarcina revine comisiei care sa lucreze la Proiectul pentru Romania. Pana la urma, aici ne intereseaza alegerile prezidentiale foarte mult, este adevarat, vom avea un singur candidat. Dar ne intereseaza un proiect pentru Romania cu care sa-i convingem pe romani, nu numai la alegerile prezidentiale, dar si in viitoarele alegeri locale si generale si mai ales sa construim o dreapta unita", a declarat Blaga.

Citește și
Crin Antonescu
Crin Antonescu: Congresul PNL va avea loc pe 28-29 iunie. O comisie va pregati un nou statul al partidului
REPORTAJ. Ce nu spune ministrul Sorin Grindeanu despre Autostrada Sibiu – Pitești. Statul român n-a plătit încă nici un leu despăgubiri cetățenilor expropriați: „Ne trombonesc!”

El a mentionat ca una dintre comisiile mixte se va ocupa de statutul noului partid, iar o alta va lucra pe subiectele legate de justitie si statul de drept. Liderul PDL a mentionat ca aceste comisii de lucru vor incepe discutiile inca din aceasta saptamana. Totodata, Blaga a afirmat ca desemnarea candidatului unic la alegerile prezidentiale ar putea fi facuta la jumatate lunii iulie, pana cel tarziu la 1 august.

"Eu as spera ca din partea unui singur partid (sa fie desemnat candidatul la prezidentiale - n.r.), daca nu se poate pana atunci fuziunea, din partea celor doua partide", a completat Blaga.

Liderii PNL si PDL s-au reunit, luni, la sediul PNL din Kiseleff, fiind a doua intalnire intre reprezentantii celor doua partide, la precedenta anuntandu-se intentia de colaborare pentru prezidentiale si de realizare a unei fuziuni.

La discutii au venit Klaus Iohannis, Romeo Stavarache, Marian Petrache, Mircea Rosca din partea PNL. De asemenea, la sediul PNL au mai ajuns presedintele PDL Vasile Blaga, insotit de Catalin Predoiu, Gheorghe Falca, Mircea Sava, George Scripcaru si Gheorghe Flutur.

Tot la sediul PNL din Kiseleff aveau loc discutiile liderilor USL, in perioada in care liberalii faceau parte din Uniune.

Articol recomandat de sport.ro
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Citește și...
Crin Antonescu a anuntat ca NU va candida la presedintia Romaniei:
Crin Antonescu a anuntat ca NU va candida la presedintia Romaniei: "Cer un candidat acceptat de toate partidele de dreapta"

Presedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anuntat sambata ca nu va candida la presedintia Romaniei si ca pune capat interimatului pe care il are la conducerea partidului. Totodata, Antonescu a garantat ca numele si identitatea PNL nu se schimba.

Crin Antonescu: Congresul PNL va avea loc pe 28-29 iunie. O comisie va pregati un nou statul al partidului
Crin Antonescu: Congresul PNL va avea loc pe 28-29 iunie. O comisie va pregati un nou statul al partidului

Liderul demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anuntat congresul care ar trebui sa schimbe destinele partidului, dar si intentia de a crea un mare partid de dreapta

Vasile Blaga:
Vasile Blaga: "Vrem candidat unic cu PNL". PDL si PNL negociaza pentru a forma un mare partid de centru-dreapta

Conducerea PDL a aprobat, in unanimitate, inceperea discutiilor cu PNL pentru o alianta. Anuntul a fost facut chiar de presedintele PDL, Vasile Blaga.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea". Când vor fi prezentate măsurile fiscale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că pe 1 septembrie va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale.

Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta
Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta

Tema întrării României în spațiul Schengen, pe cale terestră, a fost reluată, cu prilejul vizitei premierului maghiar, Viktor Orban, în România.

Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO
Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO

A sosit ziua cea mare. Ziua pentru care Franţa se pregăteşte de ani buni, pentru ca Parisul să găzduiască ceea ce se vrea a fi cea mai grandioasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.