Pentru ca n-au vrut sa renunte la privilegii si la 5 stele,alesii decid sa-si concedieze subalternii

13-05-2013 20:16


Carton cazare la hotel

Parlamentarii se pregatesc sa stinga lumina si sa dea afara sute de functionari.

Pentru ca alesii nu s-au mutat din hoteluri si nu au renuntat la privilegii, sefii Camerei Deputatilor au anuntat ca banii pe care ii au le ajung doar pana in septembrie. Asa ca nu-si mai permit sa cumpere masini, imprimante sau hartie igienica. In plus, vor concedia o parte din subalterni.

171 de deputati locuiesc tot la hoteluri de cinci stele, desi la inceputul anului anuntau ca isi vor cauta locuinte de inchiriat.
Primesc lunar peste opt mii de lei pentru cazare.

"Unii colegi au fost mai inspirati au ramasa la hotel si platesc o diferenta. Eu am apucat sa plec si nu cred ca mai pot reveni. Nu cred ca e un privilegiu sa poti locui intr-un hotel unde sunt conditii umane", spune Marian Ghiveciu, deputat PSD.

In primele trei luni ale anului, conducerea Camerei Deputatilor a platit doar pentru cazarea alesilor peste cinci milioane de lei. Alti bani s-au dus pe transportul deputatilor, telefoane mobile, pentru birourile din teritoriu si deplasarile in circumscriptii.

Nu au renuntat nici la delegatiile in strainatate. Insumate, deplasarile din Franta, Maroc, Autria, Coreea si alte state au depasit un milion de lei.

"Suntem intr-o situatie delicata. Eu am un deficit la cheltuielile de personal de 13 milioane de RON", spune Valeriu Zgonea, presedinte Camera Deputatilor.

Deputatii sunt decisi sa nu mai faca revizii pentru lifturile din parlament si nici reparatii pentru masini. In plus, vor sa dea mai putini bani pe consumabile, inclusiv pe hartia igienica. Si se gandesc sa mai concedieze din angajati.

"In acest moment discutam de o noua organigrama cu mai putine posturi de conducere si incercam sa nu-si piarda locul de munca oamenii care lucreaza aici", declara Valeriu Zgonea.

Conducerea Camerei Deputatilor pune cheltuielile ridicate pe seama tergiversarii adoptarii noului statut al parlamentarului. Prin noua lege, alesii ar fi fost obligati sa reduca la jumatate costurile cazarii in Capitala si sa taie din cheltuielile cu deplasarile in teritoriu.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO