In 2013 aflam cati romani mai sunt de fapt. Ponta, despre demiterea celor care au dat cifre gresite

04-08-2012 07:34

victor ponta

Premierul Ponta a afirmat ca situatia a demonstrat ca afirmatia ministrului de Interne, Ioan Rus, din 24 iulie, conform caruia numarul total al cetatenilor cu drept de vot este de 18,2 milioane persoane, nu a fost adevarata.

Prim ministrul Romaniei a adaugat ca vrea sa rezolve cererea CC si apoi sa stabileasca responsabilii.

”S-a dovedit ca afirmatia nu a fost adevarata”, a spus Ponta, intrebat despre declaratia din 24 iulie a ministrului de Interne.

Intrebat in continuare daca vor "cadea capete”, premierul a precizat ca doreste ca mai intai sa rezolve solicitarea primita din partea Curtii Constitutionale si abia apoi sa vada cine este responsabil.

El a mai aratat ca ministrii Ioan Rus si Victor Paul Dobre au semnat adresa de trimitere a datelor pentru numarul de CNP-uri, existenta la serviciul de evidenta a persoanei la nivel centralizat, dar ca judecatorii Curtii au cerut date reale privind listele electorale permanente.

Premierul a sustinut totodata ca in intalnirea avuta, vineri, cu presedintele interimar Crin Antonescu nu a discutat despre o eventuala remaniere a Guvernului.

”Am discutat despre dorinta noastra si mijloacele pe care le avem la dispozitie de a explica partenerilor europeni ca toata aceasta poveste cu lovitura de stat nu exista in realitate”, a sustinut Ponta, anunta Mediafax, care citeaza Realitatea TV.

In 24 iulie, ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a anuntat ca numarul total al cetatenilor cu drept de vot este de 18.292.514.

CAND VOM AFLA OFICIAL CATI ROMANI MAI SUNT

Premierul Victor Ponta a declarat ca a fost informat de catre Institutul National de Statistica (INS) ca inregistrarea fiecarei fise completata la recensamant va fi finalizata in 2013, dar ca Guvernul este dispus sa suplimenteze bugetul institutiei astfel incat procesul sa fie incheiat mai repede.

El a aratat ca fostul Guvern nu a suplimentat bugetul INS pentru achizitionarea soft-ului care sa permita procesarea rapida a datelor adunate la ultimul recensamant al populatiei, desfasurat anul trecut.

Premierul a precizat ca Guvernul este dispus sa suplimenteze bugetul INS la rectificare, dar ca datele recensamantului nu pot fi procesate pana la sfarsitul lunii august.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO