Iliescu, despre noul Guvern: Este aceeasi Marie cu alta palarie, nu se schimba nimic pe fond

Ultima actualizare: 17-10-2012 01:06
Ion Iliescu

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, ca noul guvern propus de premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, este continuatorul politicii PDL si a coalitiei majoritare.

Iliescu a spus ca, dincolo de componenta nominala a formulei guvernamentale propuse de Mihai Razvan Ungureanu, "cu figuri tinere, oameni de succes pe plan individual", noul Cabinet "este continuatorul politicii vechiului guvern si a partidelor componente".

El a adaugat ca noul Executiv este, fata de cel condus de Emil Boc, doar "o schimbare la fata", intrucat noii ministri "nu schimba esenta politicilor".

Iliescu a afirmat ca USL trebuie sa faca in continuare presiuni asupra parlamentarilor pentru declansarea anticipatelor, chiar daca acest lucru este, deocamdata, greu realizabil prin decizia "pragmatica" a UDMR de a ramane la guvernare.

Intrebat daca USL a procedat bine decizand sa nu participe la procedurile parlamentare de investire a noului Executiv, Iliescu a raspuns afirmativ. "A fost o pozitie coerenta, nu ne intereseaza schimbarile nominale, este vorba de ceea ce reprezinta acest guvern. Este aceeasi Marie cu alta palarie, deci nu se schimba nimic pe fond", a adaugat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO