Petru Filip: Nu e absolut necesar cvorumul in comisii pentru audieri, plenul e suveran

Ultima actualizare: 10-03-2012 00:48
Parlament

Senatorul PDL Petru Filip sustine ca audierea ministrilor in comisii "e o chestiune nu absolut necesara, privind cvorumul, in situatia in care opozitia nu vrea sa se prezinte", deoarece "plenul de joi este suveran".

"Opozitia a anuntat astazi (miercuri, nr.r), prin cei doi lideri, ca nu vor participa nici la audierile de miercuri, nici la plenul de joi", aratat el, dupa sedinta Birourilor reunite ale Parlamentului.

Intrebat ce se va intampla cu acele comisii de la Senat unde coalitia de guvernare nu are majoritatea, Filip a raspuns: "Cel putin, ceea ce am vazut pe situatii similare, aceasta audiere in comisii, pana la urma, e o chestiune nu absolut necesara privind cvorumul in situatia in care opozitia nu vrea sa se prezinte la audierea ministrilor. Ca urmare, plenul de maine va fi cel care va fi suveran", a explicat senatorul.

"Oricum, se va discuta in fiecare comisie in parte, se va da un vot si se va consemna in procesul verbal cati au fost prezenti si cati au votat. Deci va fi o realitate care va fi consemnata. Opozitia va avea posibilitatea sa comenteze, sa interpreteze si sa actioneze ca atare", a subliniat acesta.

Persoanele nominalizate pentru functiile de ministri in Cabinetul Ungureanu vor fi audiate in comisiile parlamentare, miercuri, incepand cu ora 14.00, iar prezentarea programului de guvernare si votul de investitura vor avea loc in plenul reunit, joi, de la ora 11.00.

Programul de guvernare si lista viitorilor ministri au fost depuse la Parlament de catre premierul desemnat, chiar inaintea sedintei Birourilor permanente reunite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO