Guvernul anunta prima colaborare economico-militara "de anvergura" dintre Romania si o companie germana: "Un proiect complex"

Ultima actualizare: 09-07-2017 06:57
Mihai Tudose
Inquam

Premierul Mihai Tudose a discutat la Palatul Victoria cu ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Cord Meier-Klodt, despre proiectele politice comune, dar mai ales despre cele economice,

Ambasadorul Cord Meier-Klodt a subliniat importanta mentinerii predictibilitatii si a transparentei, a unui climat investitional favorabil si a directiei de reforma a tarii spre o Europa a valorilor comune.

In intalnirea care a avut loc miercuri, cei doi interlocutori au agreat ca agenda bilaterala contine elemente de substanta si suficient de puternice, astfel incat Romania si Germania vor continua sa implementeze proiectele politice comune si, in special, cele economice.

Germania este al doilea mare investitor in Romania, iar o firma germana este cel mai mare angajator din Romania, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Premierul a subliniat ca cele doua tari vor dezvolta, in continuare, proiectele in cadrul parteneriatului economic deja existent si vor depune eforturi sustinute pentru eliminarea eventualelor obstacole.

Conform sursei citate, seful Executivului roman si ambasadorul Germaniei la Bucuresti au definit ca proiect strategic prima colaborare economico-militara de anvergura dintre Romania si compania germana Rheinmetall, "un proiect complex, cu perspective pentru ambele state".

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Cord Meier-Klodt, a exprimat sprijinul deplin din partea Germaniei in vederea consolidarii traiectoriei de crestere economica a Romaniei si a sporirii rolului acesteia in Europa, cu precadere in contextul in care Romania se pregateste pentru preluarea primei sale presedintii a Consiliului UE, in anul 2019.

Totodata, ambasadorul Cord Meier-Klodt a subliniat importanta mentinerii predictibilitatii si a transparentei, a unui climat investitional favorabil si a directiei de reforma a tarii spre o Europa a valorilor comune”, se arata in comunicat.

Un alt proiect apreciat drept important in cadrul cooperarii dintre Romania si Germania este relansarea invatamantului dual, ca solutie concreta pentru suplinirea lipsei fortei calificate de munca, resimtita deja de angajatorii germani, dar si de ceilalti angajatori in general.

Ca o concluzie a intrevederii pe care a avut-o cu ambasadorul Germaniei, premierul Mihai Tudose a subliniat relevanta unor consultari periodice cu ambasadorii principalilor parteneri economici ai Romaniei.

Germania este principalul partener comercial al Romaniei, volumul schimburilor economice romano-germane a fost de 26,16 mld. euro in 2016, reprezentand 21% din volumul comertului exterior al Romaniei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO