Guvernul anunta prima colaborare economico-militara "de anvergura" dintre Romania si o companie germana: "Un proiect complex"

Ultimul update: Duminica 09 Iulie 2017 06:57
Data publicarii: Joi 06 Iulie 2017 10:44
Categorie: Politic
Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a discutat la Palatul Victoria cu ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Cord Meier-Klodt, despre proiectele politice comune, dar mai ales despre cele economice,

Ambasadorul Cord Meier-Klodt a subliniat importanta mentinerii predictibilitatii si a transparentei, a unui climat investitional favorabil si a directiei de reforma a tarii spre o Europa a valorilor comune.

In intalnirea care a avut loc miercuri, cei doi interlocutori au agreat ca agenda bilaterala contine elemente de substanta si suficient de puternice, astfel incat Romania si Germania vor continua sa implementeze proiectele politice comune si, in special, cele economice.

Germania este al doilea mare investitor in Romania, iar o firma germana este cel mai mare angajator din Romania, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Premierul a subliniat ca cele doua tari vor dezvolta, in continuare, proiectele in cadrul parteneriatului economic deja existent si vor depune eforturi sustinute pentru eliminarea eventualelor obstacole.

Conform sursei citate, seful Executivului roman si ambasadorul Germaniei la Bucuresti au definit ca proiect strategic prima colaborare economico-militara de anvergura dintre Romania si compania germana Rheinmetall, "un proiect complex, cu perspective pentru ambele state".

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Cord Meier-Klodt, a exprimat sprijinul deplin din partea Germaniei in vederea consolidarii traiectoriei de crestere economica a Romaniei si a sporirii rolului acesteia in Europa, cu precadere in contextul in care Romania se pregateste pentru preluarea primei sale presedintii a Consiliului UE, in anul 2019.

Totodata, ambasadorul Cord Meier-Klodt a subliniat importanta mentinerii predictibilitatii si a transparentei, a unui climat investitional favorabil si a directiei de reforma a tarii spre o Europa a valorilor comune”, se arata in comunicat.

Un alt proiect apreciat drept important in cadrul cooperarii dintre Romania si Germania este relansarea invatamantului dual, ca solutie concreta pentru suplinirea lipsei fortei calificate de munca, resimtita deja de angajatorii germani, dar si de ceilalti angajatori in general.

Ca o concluzie a intrevederii pe care a avut-o cu ambasadorul Germaniei, premierul Mihai Tudose a subliniat relevanta unor consultari periodice cu ambasadorii principalilor parteneri economici ai Romaniei.

Germania este principalul partener comercial al Romaniei, volumul schimburilor economice romano-germane a fost de 26,16 mld. euro in 2016, reprezentand 21% din volumul comertului exterior al Romaniei.

Mihai Tudose Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Iohannis, primit la Berlin cu prietenie de Merkel:
Iohannis, primit la Berlin cu prietenie de Merkel: "Angela, iti multumesc!" Criza politica de la noi si Brexit, discutate
Foreign Policy: Germania construieste discret o armata europeana alaturi de Romania si Cehia
Foreign Policy: Germania construieste discret o armata europeana alaturi de Romania si Cehia
Substanta activa din detergentii vanduti in Romania, “spalata” de marii producatori. Cat de mare e diferenta fata de Germania
Substanta activa din detergentii vanduti in Romania, “spalata” de marii producatori. Cat de mare e diferenta fata de Germania
Campania pornita de tinere din Germania si Israel, dupa ce au facut practica in Romania si au vazut situatia din spitale
Campania pornita de tinere din Germania si Israel, dupa ce au facut practica in Romania si au vazut situatia din spitale
VIDEO PROTVPLUS.RO
Viorica Dancila anunta noii ministri
Daniel Suciu şi Răzvan Cuc, numiți de Iohannis la Dezvoltare și Transporturi
Parlamentari condamnaţi definitiv votează în continuare legi. "N-au omorât pe nimeni"
Ce le-a scris președintele USR lui Juncker, Timmermans și Tajani despre legile justiției
PSD: ”De azi, campania electorală a lui Iohannis costă România 6,9 milioane de euro pe zi”
Liderul PNL, avertisment despre ordonanța care ”riscă să provoace o apocalipsă economică”
Ciorbea, ironic cu jurnaliștii: "Puneţi-vă în mişcare, #Rezist, tot ce vreţi”
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a trimis în Parlament o lege importantă pentru reexaminare
Membrii USR i-au cerut lui Ciorbea să reclame la CCR ordonanța privind legile justiției
Băsescu, mesaj ironic: "Oare cât de slabi şi neluaţi în seamă au ajuns baronii PSD”
Iohannis: În această zi, comemorăm cu toţii suferinţele îndurate de romi timp de secole
Mai multe organizații civice protestează față de nominalizarea lui Drăghici la şefia AEP
PNL îi cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR în privinţa OUG privind legile Justiţiei