Firea vrea sa-l convinga pe Tudose sa achizioneze integral actiunile Elcen si sa transfere metroul la Primaria Bucurestiului

Dată publicare: 05-07-2017 14:13
Dată actualizare: 08-07-2017 06:58


Premierul Mihai Tudose face prima sa vizita la Primaria Capitalei.

Seful Executivului discuta cu Gabriela Firea despre transferul metroului si al lucrarilor de la centura Capitalei catre Primaria Bucurestiului. O alta tema de discutie va fi si sistemul de termoficare.

Miercuri, primarul General al Capitalei vrea sa-l convinga pe noul premier sa accepte trecerea Metrorex si a lucrarilor de pe centura Capitalei din curtea Ministerului Transporturilor in cea a Primariei Generale.

Aceasta este o dorinta mai veche a Gabrielei Firea, care de altfel l-a criticat dur pe fostul premier Sorin Grindeanu pentru ca ar fi blocat acest transfer de la Minister la Primaria Generala.

In plus, primarul general vrea miercuri sa se asigure ca are sprijinul noului premier, Mihai Tudose, dar si in privinta unui proiect gigant - este vorba despre achizitia de catre Primarie a pachetului integral de actiuni al Elcen pentru ca, spunea Primarul Capitalei, vrea prin aceasta miscare sa termine cu toate problemele de termoficare din Bucuresti.

Asadar, este vorba despre un proiect care costa foarte mult, este vorba despre o achizitie de 155 de milioane de euro pentru care Primaria Generala are nevoie sa de sprijinul Guvernului.


VIDEO PROTVPLUS.RO