Noul Cod al Educatiei - picatura care a umplut paharul in coalitie?

Ultima actualizare: 11-10-2012 01:02

UPDATE: La o zi dupa ce au fost prezentate in Guvern, legile promovate de Ecaterina Andronescu i-au iritat pe democrat - liberali. Acestia spun ca sefa de la Educatie ar fi incalcat programul de guvernare.

Nici vorba de asa ceva, se apara doamna ministru, care nu vrea sa faca din scoala "o miza politica". Cu un sistem de educatie care scartaie din toate incheieturile, guvernantii se cearta cum sa reformeze acest domeniu.

Ministrul Ecaterina Andronescu sustine ca a gasit cheia deblocarii sistemului si a propus in guvern Codul Educatiei. Numai ca parterii PD-L de la guvernare au alta parere: "Codul Educatiei elaborat de doamna Ecaterina Andronescu este un cod impotriva elevilor, studentilor, parintilor si cadrelor didactice. A incropit pe genunchi un asa-zis Cod al Educatiei care nu tine cont de programul de guvernare. Un ministru care nu respecta programul de guvernare, din punctul nostru de vedere trebuie sa plece," a declarat Sulfina Barbu, vicepresedinte PD-L.

In plus, democrat - liberalii vin cu propria varianta de a schimba ceva in educatie. Este vorba despre pachetul de legi elaborat anul trecut de comisia prezidentiala condusa de fostul ministru Mircea Miclea. Acestea sunt legile pe care Guvernul Boc isi va asuma raspunderea in Parlament, pe data de 2 septembrie, cu sau fara sustinerea social - democratilor, sustine Sulfina Barbu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO