Scandalul ”Silvestru Șoșoacă, semnături de candidat”. George Simion susține că este victima ”statului paralel”. Proteste AUR

george simion
Imago

Președintele AUR, George Simion, a anunțat, miercuri, pe Facebook că ”zeci de apropiați” de ai săi și ”membri din echipa de campanie” au fost citați la Parchet ca martori.    

Simion nu a dat detalii despre ce dosar este vorba, însă el susține că persoanele care au fost citate ”sunt puse” să dea declarații despre el.

”Atenție: Vor să scoată AUR din listele electorale! Disperarea sistemului e maximă!” - a scris Simion pe rețeaua de socializare.

Ulterior, în același mesaj el a lăsat și un comentariu: ”A început!!! Zeci de apropiați de-ai mei și membri din echipa de campanie sunt citați ca martori pentru azi și zilele următoare și puși să dea declarații despre mine!”

Citește și
george simion
AUR își caută candidați la nivel național. Metoda inedită prin care Simion a dat sfoară-n țară: „Scrie-mi înapoi urgent!”
Scandal la Euro 2024. Ce înseamnă gestul pe care l-a făcut eroul turcilor în meciul cu Austria

De asemenea, într-un comentariu publicat pe blogul personal, George Simion a susținut că este victima ”statului-paralel”, o expresie care a fost inventată de fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

”Imediat după ce i-am solicitat lui Marcel Ciolacu să îl retragă pe acoperitul Vasile Dîncu de pe lista pentru alegerile europarlamentare, statul-paralel și-a trimis organele de forță pentru a-i aduce la audieri pe zeci de apropiați de-ai mei și membri din echipa de campanie AUR. Motivul? Să dea declarații despre mine! (...) Faptul că AUR a fost vocal cu privire la Coldea, la Dîncu, are consecințe. Faptul că nu am fost dispuși să facem blat cu statul-paralel, așa cum au făcut-o tot restul partidelor din țară, a atras mânia acoperiților care nu vor să își vadă puterea dispărând după alegeri.” - afirmă liderul AUR.

La scurt timp după publicarea acestor mesaje pe rețeaua socială și pe blog, la Parchetul General s-au adunat mai multe persoane, simpatizanți ai partidului Alianța pentru Unirea Românilor, condus de George Simion.

Unii dintre ei purtau tricouri galbene, iar alții au chiar și steaguri cu sigla AUR, strigând: ”Nu cedăm, duminică votăm”.

Claudiu Târziu: Nu există niciun fel de probă împotriva noastră

Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, a declarat că AUR nu a participat la niciun fel de infracţiune şi nu există nicio probă împotriva partidului.

Tot ce s-a petrecut astăzi este un abuz. Colegii noştri de partid, angajaţii noştri de la partid, colegi de la grupurile parlamentare AUR au fost ridicaţi ca nişte infractori din stradă în lipsa unui mandat de arestare şi de aducere, au fost percheziţionaţi şi umiliţi în faţa vecinilor deşi nu aveam decât calitatea de martor. Au fost puşi să dea probe de semnături în cadrul audierilor deşi nu se face aşa când eşti martor. Foarte multe chestiuni de ordin tehnic care nu au fost respectate şi care arată că acest atac este unul făcut pe picior de un sistem disperat că îi scapă puterea”, a spus liderul AUR, potrivit News.ro.

El mai susţine că partidul nu a participat la niciun fel de infracţiune şi nu există nicio probă împotriva membrilor formaţiunii.

Nu a participat la niciun fel de infracţiune AUR, nu există niciun fel de probă împotriva noastră. Respingem maniera totalitară în care acţionează forţele de ordine dimpreună cu magistraţi la ordinul celor care conduc astăzi România: PSD – PNL (...) Nu am comis nicio infracţiune, nu există nicio probă împotriva noastră. Nu a fost nimeni declarat inculpat. Colegii noştri au fost traumatizaţi, ţinuţi ore întregi pe holuri pe aici, fără să aibă vreo calitate în dosar”, a mai declarat Claudiu Târziu.

Anunțul lui George Simion a venit la scurt timp după ce surse judiciare au precizat pentru Știrile Pro TVSilvestru Șoșoacă a fost adus cu mandat la Parchetul General.

Procurorii îl suspectează că ar fi depus semnături false în documentele de susținere a candidaturii, ca independent, pentru Parlamentul European.

Potrivit surselor citate, deputatul Silvestru Șoșoacă ar fi fost ajutat de liderul AUR, George Simion, să strângă aceste semnături, despre care procurorii spun acum că sunt falsificate.

Comunicatul Parchetului General:

”În cursul zilei de astăzi, 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală efectuează cercetări într-o cauză penală în care a fost reținută următoarea situație de fapt:

În luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.

În acest context, în data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a solicitat, atât direct, cât și prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgență a câtorva zeci de persoane la sediul central al formațiunii politice în scopul completării listelor de susținători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetățeni, copiate din alte liste de susținători completate anterior de membrii formațiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane.

În același scop, liderul formațiunii politice a transmis mesaje vocale pe grupurile de comunicare, iar în situațiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze, acesta le-a contactat direct punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizației în scopul arătat.

Ca urmare a demersului inițiat, în cursul zilei de 9 aprilie 2024, la sediul formațiunii s-au strâns aproximativ 50 de persoane, unele dintre acestea rămânând și pe timpul nopții, activitățile continuând și pe tot parcursul zilei de 10 aprilie 2024.

Pentru a-și conspira identitatea și activitățile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spațiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele, datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile.

Totodată, în condițiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanții formațiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susținători.

Ca urmare a activităților descrise, în seara zilei de aprilie 2024, membrii formațiunii politice au finalizat activitatea de pregătire și îndosariere a listelor de semnături, aceasta fiindu-i transmisă persoanei care urma să-și depună candidatura și care s-a deplasat la Biroul Electoral Central, depunându-și candidatura.

În data de 11 aprilie 2024, reprezentanții Biroului Electoral Central au confirmat oficial acceptarea candidaturii.” 

Articol recomandat de sport.ro
GALERIE FOTO Reacția germanilor după ce au văzut cum a lăsat România vestiarul de la Munchen
GALERIE FOTO Reacția germanilor după ce au văzut cum a lăsat România vestiarul de la Munchen
Citește și...
Silvestru Șoșoacă, audiat la Parchetul General. Surse: Este suspectat că ar fi depus semnături false, ajutat de George Simion
Silvestru Șoșoacă, audiat la Parchetul General. Surse: Este suspectat că ar fi depus semnături false, ajutat de George Simion

Liderul partidului AUR George Simion este bănuit de procurorii Parchetului General că a instigat mai mulți membrii de partid și angajați ai Parlamentului să falsifice liste cu semnături pentru Silvestru Șoșoacă la europarlamentare.  

AUR își caută candidați la nivel național. Metoda inedită prin care Simion a dat sfoară-n țară: „Scrie-mi înapoi urgent!”
AUR își caută candidați la nivel național. Metoda inedită prin care Simion a dat sfoară-n țară: „Scrie-mi înapoi urgent!”

Un mesaj transmis de George Simion pe WhatsApp reflectă criza politică prin care ar putea trece partidul său, AUR, chiar înaintea alegerilor din vară.

A început exodul din AUR. Sute de membri au fugit din partidul lui George Simion. Unde s-au înscris
A început exodul din AUR. Sute de membri au fugit din partidul lui George Simion. Unde s-au înscris

Peste 400 de membri ai filialei AUR din oraşul Nehoiu, judeţul Buzău, au părăsit formaţiunea politică pentru PNL Buzău, nemulţumiţi că organizaţia nu a fost reprezentată pe lista de consilieri judeţeni pentru alegerile din 9 iunie nu cuprinde.

Marcel Ciolacu: Am primit documentele secrete de la Republica Moldova şi Ucraina cu privire la interdicția lui George Simion
Marcel Ciolacu: Am primit documentele secrete de la Republica Moldova şi Ucraina cu privire la interdicția lui George Simion

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a primit documentele pe care le-a solicitat de la Republica Moldova şi Ucraina cu privire la interdicţia referitoare la liderul AUR, George Simion.

Recomandări
Calvarul unei femei din Teleorman, căutată pentru infracțiuni în Germania, deși nu a fost niciodată acolo. Poliția o ignoră
Calvarul unei femei din Teleorman, căutată pentru infracțiuni în Germania, deși nu a fost niciodată acolo. Poliția o ignoră

Nume, prenume, număr de telefon, adresă și CNP - datele noastre personale pot ajunge pe mâna oricui, fără să știm. Furtul de identitate a devenit o practică la nivel mondial.

Ce rute ocolitoare sunt disponibile după ce Valea Oltului se va închide. „Vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări”
Ce rute ocolitoare sunt disponibile după ce Valea Oltului se va închide. „Vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări”

În mijlocul sezonului estival, autoritățile iau o decizie care stârnește discuții: Valea Oltului va fi închisă circulației, pe timp de zi, între 8 iulie și 9 august, pentru defrișări pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu - Pitești.

Democrații au început să vorbească public despre înlocuirea lui Joe Biden. Cine ar avea cele mai mari șanse contra lui Trump
Democrații au început să vorbească public despre înlocuirea lui Joe Biden. Cine ar avea cele mai mari șanse contra lui Trump

La Washington sunt serioase discuțiile despre candidatura lui Biden la realegere după prestaţia şovăielnică, uneori incoerentă, de la dezbaterea cu Trump de joia trecută.