Mircea Geoana: Liderii PSD - niste "pusti tafnosi", "gealati" care dau dovada de "cretinism politic"

Victor Ponta si Mircea Geoana

Mircea Geoana a anuntat ca va ataca decizia Comitetului Executiv al PSD de a-l exclude din partid - atat la Congresul PSD, cat si in instanta civila. Totodata, el a lansat noi atacuri la adresa lui Victor Ponta.

"Este o furie oarba care domina niste lideri ai partidului care n-au altceva in cap decat razbunare, n-are nimica de-a face cu agenda populatiei, n-are nimica de-a face cu interesele electoratului nostru, n-are nimic de-a face cu altceva decat cu o furie oarba si o dorinta de a elimina din drum orice personaj care este incomod. Arata inca o data ca aceasta conducere a partidului si aceasta nefericita alegere a socrului domnului Ponta la conducerea grupului nostru senatorial arata o afacere de familie, cu "gl", si arata inca o data in ce directie gresita se afla partidul nostru." - a declarat Mircea Geoana, dupa blocajul inregistrat miercuri in plenul Senatului Romaniei.

Fostul lider al PSD a afirmat ca isi rezerva dreptul de a-si apara "dreptatea" in continuare si va ataca, miercuri, decizia CEX de excludere, printr-o adresa inaintata Congresului PSD. Geoana a spus ca, mai devreme sau mai tarziu, in PSD se va organiza un astfel de Congres. Mircea Geoana a mai spus ca va ataca, de asemenea, decizia CEX si in instanta civila, el acuzand ca s-ar fi incalcat Statutul PSD si Legea partidelor politice prin "decizia samavolnica" de a fi exclus.

Intrebat daca va solicita in instanta si daune morale, Geoana a spus: "Nu am nevoie de daune morale de la niste oameni care nu merita nimic". El a mentionat ca va solicita instantei constatarea nulitatii deciziei CEX de a-l exclude din PSD.

Citește și
Senatori
Senatorii puterii: PSD sa inteleaga ca nu poate obtine inlocuirea lui Geoana cu un alt senator PSD
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România
"Aceasta conducere a PSD, in frunte cu Ponta, cu Ilie Sarbu si cu alti cativa gealati produc un deserviciu imens partidului si electoratului nostru. Sunt oameni care, din inconstienta, razbunare sau pur si simplu din cretinism, nu pot sa gasesc un alt termen decat cretinism politic, pentru a da a doua functie pe care o ai la tine adversarului tau cand incepi procedura de suspendare a presedintelui. Asta mi se pare o lovitura de maestru. Felicitari, oameni cu multa minte politica si oameni care calculeaza cu trei pasi inainte. Daca nu o fi blat intre oamenii astia, sa nu-mi spuneti mie pe nume", a declarat Mircea Geoana dupa sedinta extraordinara a Biroului Permanent al Senatului.

El a mai spus ca la conducerea partidului "niste pusti tafnosi se joaca cu functiile in stat".

"Nici nu au iesit inca de la gradinita si vor sa se joace cu functia intai si functia a doua in stat. Iata ce inseamna actuala conducere a PSD, iata ce inseamna sa fi avut dreptate din prima clipa. In acest moment, ultima mare functie de rezistenta impotriva actualei puteri este pusa pe tava adversarilor nostri. Daca cineva poate sa inteleaga o astfel de logica, sa-mi spuna si mie. Eu nu inteleg decat ca avem de-a face cu niste oameni care nu merita sa conduca un partid de 2%, daramite de 30%, oameni care se viseaza prim-ministri. Pai asta nu poate sa conduca nici macar o autobaza, dar sa conduca Guvernul Romaniei", a mai spus Geoana.
 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Deputatul PC Florentin Gust pleaca din USL:
Deputatul PC Florentin Gust pleaca din USL: "Voi face o miscare nationala cu Mircea Geoana"

Deputatul PC Florentin Gust a anuntat ca va pleca din USL, ca urmare a excluderii lui Mircea Geoana din PSD. El mai sustine ca a vorbit cu mai multi membri ai PSD Dolj, iar in perioada urmatoare multi dintre ei vor demisiona din partid.

Senatorii puterii: PSD sa inteleaga ca nu poate obtine inlocuirea lui Geoana cu un alt senator PSD
Senatorii puterii: PSD sa inteleaga ca nu poate obtine inlocuirea lui Geoana cu un alt senator PSD

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a declarat ca social-democratii nu trebuie sa se bazeze pe faptul ca Mircea Geoana poate fi inlocuit la Senat cu un alt membru PSD, deoarece, in opinia sa, "competitia este deschisa pentru toate partidele".

Mircea Geoana, dupa ce a fost EXCLUS din PSD:
Mircea Geoana, dupa ce a fost EXCLUS din PSD: "Ponta e marioneta lui Ion Iliescu si Adrian Nastase"

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost exclus marti din PSD, in urma unei decizii a Comitetului Executiv National al partidului. 50 de membri au votat pentru excludere, 5 impotriva si 3 s-au abtinut.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.