Mircea Geoana: "Pesedisti adevarati, luati-va partidul inapoi". Victor Ponta este "MICUL KIM, nu Micul Titulescu"

Ultima actualizare: 01-12-2014 06:57
Mircea Geoana

 Dupa excluderea din PSD, Mircea Geoana a atacat dur actuala conducere a partidului, numindu-l pe Ponta "Micul Kim"

Pesedisti adevarati, luati-va partidul inapoi": acesta a fost mesajul transmis de Mircea Geoana vineri, la o zi dupa excluderea din partid, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Senat. El a facut apel la alegerea unui nou presedinte al PSD, spunand ca, potrivit statutului, “presedintele se alege prin votul tuturor membrilor”.

Geoana a facut apel la membrii PSD din esaloanele 2 si 3, acuzand “fratia banului” din fruntea partidului si spunand ca “e un moment complicat pentru partid”. “Daca veti dori sa pun din nou umarul, voi raspunde apelului vostru”, i-a asigurat Geoana. El a acuzat “camarila” condusa de Ponta de un plan B – “excluderea a tot ce inseamna rival in partid”.

Geoana a cerut crearea “platformei unei stangi moderne, autentic democratice, care asculta de vocea strazii. Pesedistii adevarati ne-au spus stop coruptiei, stop mesajului anti-UE si anti-americani”, a spus fostul candidat la presedintie, acuzand “triada banului Ponta-Ghita-Dragnea

Geoana a vorbit si despre responsabilitatea pentru infrangerea din turul II: “Principala cauza pentru infrangerea catastrofala din turul II a fost modul de organizare a votului din diaspora. Acel val, acea revolutie a fost declansata de organizarea votului in diaspora.”

“Sunt absolut convins ca organizarea votului in diaspora a fost un act deliberat de impedicare a exercitarii votului. Domnul Ponta e principalul responsabil, domnul Corlatean e principalul sau complice. MAE sa faca publice solicitarile de organizare de sectii de vot. Domnii Ponta si Corlatean au facut o smecherie: au pastrat numarul de sectii, dar le-au redus acolo unde sunt multi romani si le-au inmulti acolo unde sunt putini. Domnul Ponta fost sfatuit de echipa de campanie si de consultanti straini sa faca sectii suplimentare de vot in strainatate si a decis sa nu o faca. Raspunderile, politice si legale, vor fi clar stabilite.”

“Intr-un partid normal, cu lideri care isi acuma raspunderea, trebuia sa asistam ieri la 2 gesturi minime: Ponta sa faca un pas in spate in partid, Dragnea sa faca un pas in spate in Guvern. Au profitat fie de teama, fie de interesele materiale ale unor lideri din PSD, si doar Iliescu si Catalin Ivan au avut curajul sa ma apere”.

“Vor urma si alte defectiuni in coalitia guvernamentala dupa UDMR. In 2016, daca lucrurile merge asa, cu actuala conducere, PSD nu va obtine mai mult de 15%”

Ponta prefera mai degraba metode care au de-a face cu Micul Kim decat cu Micul Titulescu”, a mai spus Geoana, acuzand "metodele nord-coreene" de eliminare a rivalilor din partid. "Domnul Ponta spune ca nu e comunist, dar aplica metode mai abitir decat comunistii". Geoana nu a exclus un scenariu in care va forma un nou partid, insa a afirmat ca nu o sa voteze impotriva actualului guvern PSD. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO