Gabriela Firea il ataca pe Klaus Iohannis, pentru referendum: "Doi ani de zile ce a facut? Pentru ca nu a facut nimic"

Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, considera ca initiativa presedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe tema modificarii legislatiei in materie penala este un "demers ipocrit".

"Practic, nu inteleg despre ce este vorba acum, decat, probabil, incerc sa intuiesc faptul ca presedintele tarii vrea sa se aseze cu un steag in fruntea luptei impotriva coruptiei, dar ai caror corupti? Pentru ca eu stiu ca sunt niste instante care au spus ca si dumnealui si familia sa au obtinut niste case prin fals in documente.

De asemenea, cei pe care ii sustine din guvernul sau, precum si partidele care merg impreuna cu domnia sa - PNL si USR - au oameni certati cu legea si au oameni care dau acum raspunsuri in cadrul unor anchete judiciare", a afirmat marti Firea la un evenimentul "Hora Unirii", organizat in Piata Universitatii, potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca acest lucru nu inseamna ca lupta impotriva adevaratei coruptii nu trebuie sa continue sau ca institutiile statului in domeniul judiciar nu trebuie sa-si faca treaba, dar a precizat ca aceste lucruri trebuie sa se desfasoare "in litera si spiritul legii, iar fiecare institutie sa-si realizeze propriile atributii si competente".

"Nu trebuie nimeni sa confiste adevarata lupta impotriva coruptiei intr-un scop personal, intrand anticipat intr-o campanie electorala. Mi-as dori un presedinte mai implicat in cresterea calitatii vietii romanilor (...). Doi ani de zile ce a facut? Pentru ca nu a facut nimic, nici impotriva coruptiei si nici pentru bunastarea romanilor", a sustinut Firea.

Citește și
klaus iohannis
Klaus Iohannis vrea REFERENDUM pe tema gratierii: "In realitate, dragi romani, vorbim despre ce fel de natiune vrem sa fim"
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

In context, ea a mai precizat ca romanii au mai participat la un referendum mult mai important, scrutinul electoral din 11 decembrie.

"Romanii au spus, da bunastarii, da prosperitatii, da cresterii salariilor, alocatiilor pentru copiii, da construirii de spitale, da construirii de crese si gradinite si au spus nu mesajului demagogic, manipulator, dezinformarilor, cum ca doar unii sprijina lupta anticoruptie si ceilalti nu fac acelasi lucru. Vreau sa va spun: cum poti sa fii stindardul luptei anticoruptie si a pastrarii si respectarii legii cand participi la o manifestare ilegala, fara autorizatie. De ce mai exista aprobari, doar pentru unii?", a afirmat Firea.

Precizarile primarului general au fost facute in contextul unei intrebari privind temele pe care le vizeaza presedintele Romaniei in referendumul pe care doreste sa-l initieze.

Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis marti presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunta ca a declansat procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Premierul Sorin Grindeanu, despre initierea referendumului:
Premierul Sorin Grindeanu, despre initierea referendumului: "Mi se pare ciudat ca Iohannis NU a folosit termenul de gratiere"

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marti, ca a vazut scrisoarea presedintelui Klaus Iohannis pe tema referendumului i i se pare "ciudat" ca el nu a folosit termenul de gratiere.

Klaus Iohannis vrea REFERENDUM pe tema gratierii:
Klaus Iohannis vrea REFERENDUM pe tema gratierii: "In realitate, dragi romani, vorbim despre ce fel de natiune vrem sa fim"

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat organizarea unui referendum pe tema modificarii legilor justitiei, afirmand ca exista un larg interes pentru modificarea codurilor penale si gratierii, iar poporul trebuie sa se pronunte asupra acestor teme.

Grupul
Grupul "Coruptia ucide" anunta noi proteste in Bucuresti si alte orase: "CNA-ul nu-si face treaba. E momentul sa-i vizitam"

Grupul "Coruptia ucide" de pe Facebook a anuntat organizarea de noi proteste in Bucuresti si alte orase din tara, insa de aceasta data actiunile vor fi indreptate impotriva Consiliului National al Audiovizualului.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.