Florian Bodog, la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu
Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog s-a prezentat marţi la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri.
Bodog, în prezent senator, a fost chemat la DNA după ce plenul Camerei superioare a Parlamentului a aprobat, pe 21 aprilie, solicitarea procurorilor de începere a urmăririi penale pe numele său.
El este acuzat că, atunci când a deţinut poziţia de ministru, ar fi acţionat pentru ca o angajată în funcţia de consilier personal să încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni, fără a fi prezentă la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Totodată, spun procurorii, deoarece consiliera nu a fost prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul ei o serie de acte.
"Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv", arată anchetatorii.
În acelaşi context, menţionează DNA, în perioada februarie - octombrie 2017, în vederea producerii de consecinţe juridice, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere.
Sursa: Agerpres
Etichete: dna, abuz in serviciu, urmărire penală, florian bodog,
Dată publicare:
27-04-2021 15:57