Firea, despre o eventuală decretare a stării de urgenţă: Ar însemna să fim diferiţi decât întreaga lume

Ultima actualizare: 08-07-2020 08:23
Gabriela Firea și l-ar dori viceprimar pe Nicușor Dan. Ce crede că ar fi făcut Ceaușescu în locul ei
Inquam/ Octav Ganea

Primarul general, Gabriela Firea, a afirmat, marţi seară, că o eventuală decretare a stării de urgenţă în România ar însemna ”să fim altfel, practic diferiţi decât întreaga lume, decât Europa”.

Gabriela Firea a fost întrebată, marţi seară, despre o eventuală decretare a stării de urgenţă şi a răspuns: ”Ar însemna să fim altfel, practic diferiţi decât întreaga lume, decât Europa. (...) Toţi încearcă să se obişnuiască cu acest virus, viaţa reintră în normal puţin câte puţin în fiecare zi, nu trebuie lăsată garda jos”, a declarat ea la Antena 3, potrivit News.ro.

Ea a catalogat drept ”inexacte” datele făcute publice de Grupul de Comunicare, dând exemplu numărului de ventilatoare mecanice mobile existente la nivelul Primăriei Capitalei.

”Nu este criză nici de locuri la ATI, nici de ventilatoare mecanice, nici de medici şi nici de locuri în spitale”, a mai afirmat Gabriela Firea.

Ea dat exemplul Spitalului VIctor Babeş, unde susţine că sunt 460 de paturi şi 250 de pacienţi.

Gabriela Firea a mai declarat că ”în situaţia puţin probabilă” în care spitalele de boli infecţioase s-ar ocupa, celelalte spitale din Bucureşti ar putea prelua pacienţii cu COVID-19.

Ea a acuzat că ”se doreşte menţinerea unei stări de anxietate (...) inclusiv posibilitatea amânării alegerilor locale”.

”Pe mine una nu m-ar deranja”, a adăugat Firea, referindu-se la o eventuală amânare a scrutinului local.

În plus, Gabriela Firea a vorbit despre testările din Capitală.

”Este un mare regret al meu că nu am putut să facem aceste testări de comun acord şi cu Ministerul Sănătăţii”, a mai afirmat primarul general.

De asemenea, Firea acuză ”o discriminare”, prin faptul că spitale au fost închise pacienţilor cronici pentru a fi dedicate exclusiv celor infectaţi cu SARS-Cov-2.

”Trebuie să fie o stare de alertă medicală, sanitară, trebuie să existe o sintagmă preluată din limbajul Europei. Nu este cazul să mai introducem termeni militarizaţi (...) nu mai suntem în situaţia din luna martie. Eu spun că trebuie să fie o stare de alertă medicală în sensul: spitalele să fie foarte bine pregătite, medicii să fie dotaţi, să putem să face achiziţii legale, toate”, a mai declarat Gabriela Firea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO