Gabriela Firea, supărată pe PNL. De ce nu pot fi reparate ieftin gropile din București

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 11 Aprilie 2018 12:18
Categorie: Politic
gabriela firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat miercuri că specialiştii Municipalităţii vor calcula cât a costat repararea gropilor prin intermediul Companiei Municipale Străzi, Poduri şi Pasaje.

Municipalitatea vrea să facă o comparație cu preţurile solicitate în baza vechilor contracte, iar diferenţa să o impute consilierilor generali ai PNL.

Firea a reproşat reprezentanţilor Opoziţiei faptul că la şedinţa Consiliului General al Capitalei din 28 martie nu au fost de acord cu proiectele de hotărâre în baza cărora servicii precum administrarea parcajelor, managementul traficului, întreţinerea arterelor de circulaţie sau a spaţiilor verzi să fie delegate companiilor municipale.

"Nu-i nimic, noi vom lucra încă o lună pe vechile contracte, mult mai scumpe şi care pun tot felul de condiţii. Le voi spune la momentul respectiv şi vom face aceste calcule cu specialiştii noştri: cât ar fi costat în această primăvară asfaltarea, reabilitarea bulevardelor, arterelor, trotuarelor, prin propriile companii şi cât va costa factura pe vechile contracte pe care le-am moştenit. Diferenţa o vom imputa consilierilor generali ai PNL, care obligaţi, forţaţi, manipulaţi chiar, ameninţaţi de către domnii Orban şi Buşoi, nu votează în Consiliul General pentru interesul cetăţenilor, pentru a face economii la buget şi o activitate de bună calitate", a precizat edilul general, în cadrul unui comandament convocat la sediul Primăriei Capitalei, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că în ţară există mai mulţi primari ai PNL care au înfiinţat la rândul lor companii municipale.

"De ce să ne căciulim noi, când avem propriile companii, aşa cum au înfiinţat toţi primarii PNL din ţară? Dar asta este ipocrizia politică, acesta este dublul limbaj, în care în municipiile din ţară conduse de primari PNL funcţionează foarte bine aceste societăţi municipale. La Bucureşti nu avem voie, din cauza aceluiaşi PNL, care are foarte multe interese. Firmele lor de casă au lucrat ani de zile cu Primăria Capitalei şi nu vor să se oprească, pentru că o duc foarte bine: vacanţe exotice, haine de firmă, copiii la şcoli la foarte bune. În fine, un trai foarte bun", a spus Firea.

Primarul general a făcut apel la liderii PNL Ludovic Orban şi Cristian Buşoi să susţină delegarea unor servicii publice către companiile municipale, măsură care are nevoie de votul a două treimi dintre consilierii generali.

"Fac un apel direct la domnul europarlamentar Cristian Buşoi, preşedintele PNL Bucureşti, să lase politicianismul ieftin la o parte, să lase propriile interese de partid, atât domnia sa, cât şi domnul preşedinte PNL, Ludovic Orban - care a fost şi viceprimar şi parcă a uitat cât de greu este să conduci o primărie şi cât de important este să faci tot ceea ce poţi pentru interesul cetăţenilor, iar acum, doar pentru că se opune unui model nou, modern, european, de administraţie, blochează toate aceste societăţi. Aşa cum ştiţi, au votat împotriva funcţionării companiilor municipale, blocând practic transferul activităţii de la regii şi administraţii către companiile municipale. Fiind nevoie de un vot de două treimi, pentru că este inclus şi patrimoniul acelor administraţii, suntem acum blocaţi", a precizat Firea.

Consiliul General al Capitalei a aprobat, pe 28 martie, nouă proiecte de hotărâre în baza cărora servicii precum administrarea parcajelor, managementul traficului, întreţinerea arterelor de circulaţie sau a spaţiilor verzi au fost delegate companiilor municipale.

Proiectele au fost adoptate cu majoritate simplă, după ce din cuprinsul lor au fost scoase anexele privind bunurile imobile, bunurile de patrimoniu ce ar fi urmat să fie administrate de societăţi.

Dacă aceste anexe ar fi fost păstrate, adoptarea proiectelor ar fi necesitat o majoritate de două treimi.

gabriela firea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Gabriela Firea i-a acordat actriței Tamara Buciuceanu titlul de Cetățean de Onoare
Gabriela Firea i-a acordat actriței Tamara Buciuceanu titlul de Cetățean de Onoare
Monumentul
Monumentul "Kilometrul zero al democrației" din Piața Universității a fost vandalizat
Gabriela Firea, în pelerinaj în Grecia, alături de soțul ei. Mesajul transmis pe Facebook
Gabriela Firea, în pelerinaj în Grecia, alături de soțul ei. Mesajul transmis pe Facebook
Firea, scrisoare deschisă către bucureşteni: ”Lista lucrurilor bune pe care le-am făcut este lungă”
Firea, scrisoare deschisă către bucureşteni: ”Lista lucrurilor bune pe care le-am făcut este lungă”
VIDEO PROTVPLUS.RO
liviu dragnea
Surse: Ce articole mai vrea să strecoare PSD în OUG anunțată, oficial, doar pentru cele constituționale
Guvernul va înfiinţa un "Fond de investiţii locale", cu un buget de 10 miliarde de euro
Liviu Dragnea: Majoritatea la Camera Deputaţilor se va vedea la primul vot
Dăncilă se consideră jignită de Iohannis: Mi se pare o atitudine care nu trebuie să o aibă preşedintele României
Dragnea, atacuri la Victor Ponta și Raluca Turcan: ”bate câmpii”. Ce spune despre OUG pe Codurile Penale
Washington Post: Liviu Dragnea, unui dintre noii autocrați ai Europei. „Transformă democrația într-o unealtă de opresiune”
Florin Iordache, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu
Tăriceanu, despre moțiunea de cenzură: ”Le lipsesc 50 de voturi”
Robu, după înfiinţarea Alianţei Vestului: Cei ce ne acuză îşi dovedesc limitele
Președintele USR: "Mâine sau poimâine probabil vom depune moţiunea de cenzură”
Turcan: Avem informaţii că stenogramele şedinţei de plen de miercurea trecută vor fi falsificate
Cererile de revocare din funcţie a lui Iordache, Nicolicea şi Pirtea din Camera Deputaților, respinse
Ţuţuianu solicită Senatului înfiinţarea unui nou grup parlamentar: ”Unirea”