Emil Boc îl atacă pe Orban: ”Eu nu am pierdut, cum a pierdut domnia sa în 2020, în faţa PSD”

Emil Boc, Ludovic Orban
Agerpres

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, i-a dat replica președintelui PNL Ludovic Orban, după ce acesta a spus că Boc nu este în măsură "să dea lecţii politice despre managementul partidului".

"Am câştigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câştigat vreo competiţie directă, încât să primesc lecţii de la domnia sa. Dimpotrivă, nu ştiu atunci când a candidat uninominal... totdeauna domnia sa, din nefericire, a fost produsul unei liste sau unei numiri în politică, aşa încât e greu să dai lecţii când vii din asemenea ipostaze. (...) Mă aşteptam ca un preşedinte de partid să nu dea trei portofolii - şi anume Fonduri Europene, Dezvoltare şi Transporturi - pentru a-şi păstra propria poziţie de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o realitate care doare în PNL. Până la urmă, este partidul dezvoltării României, or, pentru a păstra poziţia preşedintelui partidului de preşedinte PNL (preşedinte al Camerei Deputaţilor - n.r.) am dat trei poziţii importante. Pe de altă parte, era bine dacă aveam un procent în urma alegerilor în care să fim noi primul partid cu un procent mult mai mare decât cel pe care l-am obţinut, astfel încât să guvernăm singuri. Nu a fost aşa. Deci, cam aşa stau lucrurile în realitate”, a declarat Emil Boc, luni seară, potrivit News.ro, care citează Digi 24.

Emil Boc a afirmat că a preluat preşedinţia PDL nu în anii 2008-2009, ci în anul 2005, atunci când formaţiunea care ulterior a fuzionat cu PNL avea 16%.

Boc a arătat că la alegerile parlamentare din 2008 a reuşit să învingă PSD, cu 33%, având cu trei mandate mai mult decât PSD.

"Deci, în calitate de preşedinte de partid, cu tot respectul pentru domnul Orban, eu nu am pierdut, cum a pierdut domnia sa, din nefericire, în 2020 în faţa PSD-ului, eu am câştigat împreună cu colegii mei şi în parteneriat cu preşedintele României această competiţie politică”, a mai spus Boc.

Citește și
Ludovic Orban și Florin Cîțu
Pe hârtie, Cîțu ar câștiga șefia PNL, la congresul din 25 septembrie. Cine îl susține pe Orban

Fostul preşedinte al PDL a adăugat că în anul 2012, după criza globală, "nu s-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan", ci a mers să candideze uninominal.

"Domnul preşedinte Orban s-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan, preferând să nu candideze la Primăria Capitalei şi să dea Primăria Capitalei unui alt partid. PNL-ul a ieşit pe locul 3. M-am dus, după aceea am câştigat şi (...) am considerat că nu mai reprezint un motor pentru PDL singur, deşi câştigasem alegerile locale, şi am lăsat partidul să-şi găsească o soluţie să meargă mai departe”, a mai declarat Emil Boc.

Fostul premier PDL a subliniat că ar fi preferat să aibă această discuţie cu Ludovic Orban direct, nu prin intermediul presei.

Boc a apreciat că ceea ce se întâmplă în PNL este "departe de orice competiţie locală şi corectă între colegi".

"Sper la domnul preşedinte Orban, dacă mai ţine la acest partid, să înţeleagă că fiecare rafală zilnică de atacuri nu sunt la adresa nici a lui Boc, nici a lui Cîţu, sunt la adresa fundamentelor acestui partid, acestor membri care sunt extrem de atenţi la ce se întâmplă şi pur şi simplu îşi pun mâna în cap văzând atâtea lucruri care se întâmplă”, consideră primarul Clujului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu este în măsură "să dea lecţii politice despre managementul partidului" ori să facă aprecieri cu privire la scorul politic al PNL, el amintind că Boc a preluat conducerea unui partid care avea 40 la sută în preferinţele electoratului, iar acel partid ajunsese la 18 procente din voturile alegătorilor în trei ani.

Citește și...
Orban vrea să fie din nou premier: ”Asta e cea mai probabilă evoluţie după Congresul PNL din 25 septembrie”
Orban vrea să fie din nou premier: ”Asta e cea mai probabilă evoluţie după Congresul PNL din 25 septembrie”

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, afirmă, întrebat fiind despre ipoteza revenirii în fruntea Guvernului, dacă va câştiga alegerile din partid, că "asta e cea mai probabilă evoluţie după Congresul PNL din 25 septembrie".

Pe hârtie, Cîțu ar câștiga șefia PNL, la congresul din 25 septembrie. Cine îl susține pe Orban
Pe hârtie, Cîțu ar câștiga șefia PNL, la congresul din 25 septembrie. Cine îl susține pe Orban

În lupta pentru șefia Partidului Național Liberal, actualul președinte, Ludovic Orban, încearcă să îl ajungă din urmă pe contracandidatul său, Florin Cîțu, și să adune cât mai multe voturi la congresul din septembrie.

Veste bună pentru Ludovic Orban. PNL Bihor i-a aprobat moţiunea,
Veste bună pentru Ludovic Orban. PNL Bihor i-a aprobat moţiunea, "PNL - Forţa Dreptei"

PNL Bihor a aprobat, duminică, moţiunea prezentată în cadrul reuniunii Colegiului Director Judeţean de preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban.

Codrin Ștefănescu îi dă sfaturi lui Orban: ”Rade-i. Să nu fii bun și politicos ca Liviu”

Fostul secretar general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, îi dă sfaturi lui Ludovic Orban despre strategia pe care ar trebui să o aplice atât înainte, cât și după alegerile interne din PNL, care au loc în 25 septembrie.

Orban spune că nu și-a pus prietenii în funcții, dar este contrazis din partid. “Total fals. Unii au ajuns chiar miniștri”

După ce liderul PNL, Ludovic Orban a susținut, sâmbătă, că nu a numit oameni în funcții pe baza unor prietenii, deputatul Florin Roman îl contrazice.

Recomandări
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte

Printre documentele confiscate, luni, de către agenții FBI din proprietarea Mar-a-Lago a fostului președinte al SUA Donald Trump s-au aflat și câteva marcate ca fiind „top secret”.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO
Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat, vineri, în timpul unui eveniment desfăşurat în statul american New York.

Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani
Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani

Cu venituri mai mici decât încasările, golul din bugetul României se tot adâncește, iar datoriile cresc. Noua împărțire a banilor din buget prevede mai mulți bani pentru salarii și pensii, însă unele ministere vor primi mult mai puțin decât au cerut.