Emil Boc: Daca va sta bine in sondaje, Cristi Preda va putea fi un candidat la Primaria Capitalei

02-09-2011 17:42

Cristian Preda

Presedintele PDL, Emil Boc, a comentat astazi anuntul lui Cristian Preda, care si-a anuntat disponibilitatea de a candida la Primaria Capitalei. Premierul a spus ca acest lucru se va intampla daca Preda va sta bine in sondaje.

"Decizia privind viitoarea candidatura la Primaria Capitalei va fi luata de colegii de la Bucuresti, dupa ce se vor face analizele sociologice necesare. Daca va sta bine in sondaje, Cristi Preda va putea fi un candidat", a spus Emil Boc.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, joi seara, la un post de televiziune, citat de Mediafax, ca doreste sa candideze la Primaria Capitalei, in 2012, impotriva lui Sorin Oprescu, daca va fi sustinut de partidul sau.

"Eu cred ca trebuie sa discutam serios in PDL despre aceasta candidatura. Eu imi declar disponibilitatea pentru a participa la aceasta cursa electorala de la Bucuresti. Nimic nu ma va impiedica sa intru intr-o asemenea competitie, daca ma sustine PDL", a spus Preda.

El a adaugat ca nu se vede in situatia de a candida independent sau in afara PDL sau sub alta formula, "in acest moment".

"Deci, nu am niciun fel de opreliste, nu fac din asta un scop in sine, pentru ca eu am un mandat la Parlamentul European pe care vreau sa-l duc la bun sfarsit in conditiile de pana acum, relativ bune zic eu. Dar ma intereseaza aceasta competitie si, in momentul in care se va stabili formatul competitiei interne de la Bucuresti, voi intra in aceasta disputa interna si, daca voi avea sustinerea PDL, voi candida impotriva lui Oprescu", a subliniat Cristian Preda.

Pana acum, Theodor Paleologu si Silviu Prigoana si-au anuntat intrarea in competitia interna din PDL pentru desemnarea candidatului la Primaria Capitalei.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO