Elena Udrea nu a fost apta sa doneze sange. Funeriu a dat 450 de ml si a primit bonuri de masa

18-06-2011 15:38

Elena Udrea

Ministrul Educatiei Daniel Funeriu si deputatul Costica Canacheu au donat sange, sambata, la actiunea Organizatiei de Tineret a PDL Bucuresti intitulata "Doneaza sange. Salveaza vieti!".

Funeriu a declarat, pentru Mediafax, ca este "primul ministru din istoria Romaniei care doneaza sange", aratand ca a facut acest lucru din doua motive, respectiv ca este nevoie de sange si ca, "prin forta exemplului, poti sa-i determini pe altii sa te urmeze".

In schimbul gestului sau, Daniel Funeriu a primit de la organizatori un tricou, o adeverinta pentru o zi libera, pe care a spus ca o va folosi peste sase ani, o reducere de 50% la abonamentul pentru transportul in comun si tichete de masa.

Funeriu a precizat ca va folosi reducerea la abonamentul pentru transportul in comun, intentionand sa mearga cu metroul la serviciu, in timp ce despre tichetele de masa a spus ca le va dona.

La actiunea tineretului PDL Bucuresti a venit si presedintele organizatiei PDL Bucuresti Elena Udrea, dar aceasta nu a putut dona sange, deoarece nu a indeplinit criteriile pentru donare.

Printre ministrii care au donat sange de-a lungul timpului, in cadrul diferitelor campanii, se numara fostii ministri ai Sanatatii Eugen Nicolaescu si Ion Bazac, actualul ministru de resort Attila Cseke, dar si Ecaterina Andronescu si Cristian Adomnitei, fosti ministri ai Educatiei.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO