Cadourile electorale, sport extrem. Cine ia produse in schimbul votului poate ajunge dupa gratii

15-06-2011 22:49

Senatorii au discutat o lege care-i trimite cinci ani dupa gratii pe cei care primesc produse in schimbul votului, in timpul campaniilor electorale. Aceeasi pedeapsa ii vizeaza si pe cei care le ofera alegatorilor alimente, biciclete sau telefoane mobile.

Toti alesii au recunoscut ca in timpul campaniilor electorale, multi dintre candidati isi mituiesc alegatorii. Evident, nu au vorbit despre propria experienta, ci doar din... auzite.

Cei care le ofera alegatorilor orice materiale de propaganda cu valoare considerabila, cum ar fi alimente, bauturi, tigari, dar si biciclete sau telefoane mobile, risca in acest moment intre sase luni si cinci ani de inchisoare. Culmea este ca legea ii protejeaza pe candidati si-i pedepseste numai pe cei din staffurile de campanie care impart mita electorala.

Aceeasi pedeapsa de pana la cinci ani de inchisoare se va aplica de acum incolo si alegatorilor care accepta darurile politicienilor.

Potrivit noii legi, candidatii vor putea imparti electoratului doar pliante, brichete, pixuri, calendare, sepci, tricouri, insigne ori stegulete. Actul normativ va fi votat luni si are mari sanse de aprobare, pentru ca toate partidele sunt de acord cu noile prevederi.

Citeste si:

FOTO. 5 locuri fascinante si PARASITE de pe Terra, pe care merita sa le vizitezi

Se fura cu tona. 10 km din gardul ornamental din fonta si otel de pe malul Dambovitei au "disparut"


VIDEO PROTVPLUS.RO