Elena Udrea, la "Dupa 20 de ani": PDL este in continua scadere, a pierdut cam un milion de voturi

×
Codul embed a fost copiat

Elena Udrea a fost invitata editiei din 17 martie a emisiunii “Dupa 20 de ani” difuzata de Pro TV, PROTV NEWS si voyo.ro de la ora 10:00.

Emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ora 10.00 poate fi urmarita LIVE pe ProTv, ProTv NEWS si pe m.stirileprotv.ro, de pe orice device care este conectat la internet. Pe aparatele care ruleaza sistemele de operare iOS (Ipod, iPHONE, iPAD) si Android, poti urmari LIVE emisiunea in sectiunea VIDEO, pe aplicatiile speciale ale www.stirileprotv.ro.

Daca esti pe mobil, click aici. Emisiunea "Dupa 20 de ani" poate fi urmarita INTEGRAL pe www.voyo.ro.

"Partidul scade, continua sa scada, de la alegerile locale pana la alegerile parlamentare, in 7 luni de opozitie, partidul acesta a pierdut cam un milion de voturi. Ati vazut alegerile partiale ca ne-am plasat de multe ori pe locul 3, dupa PPDD, deci partidul continua sa scada. Daca ne luam dupa sondajele de opinie, trendul este acelasi in momentul in care ne aflam acum, deci cred ca la alagerile europarlamentare trendul trebuie sa se vada inversat si partidul undeva in jurul scorului de 20%.

Daca trendul nu se inverseaza si partidul continua sa scada, conducerea trebuie sa plece, evident." - a declarat Elena Udrea.

Citește și
Elena Udrea
Udrea: Germania si-a schimbat pozitia in privinta Schengen din cauza raportului MCV
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Care este miza alegerilor pentru presedintia Partidului Democrat Liberal si cat de mare este rascrucea la care se afla opozitia in acest moment, sunt temele principale dezbatute cu Elena Udrea de Cristian Leonte, moderatorul emisiunii, si jurnalistii Claudiu Pandaru (Gandul.info) si Cristian Hostiuc (Ziarul Financiar).

Sinteza declaratiilor:

-> "Partidul scade, continua sa scada, de la alegerile locale pana la alegerile parlamentare, in 7 luni de opozitie, partidul acesta a pierdut cam un milion de voturi. Ati vazut alegerile partiale ca ne-am plasat de multe ori pe locul 3, dupa PPDD, deci partidul continua sa scada. Daca ne luam dupa sondajele de opinie, trendul este acelasi in momentul in care ne aflam acum, deci cred ca la alagerile europarlamentare trendul trebuie sa se vada inversat si partidul undeva in jurul scorului de 20%."

-> "Daca trendul nu se inverseaza si partidul continua sa scada, conducerea trebuie sa plece, evident."

-> "Nu. Si am spus lucrul acesta. Pe langa faptul ca va fi o mare victorie pentru clasa politica romaneasca, un mare succes al societatii, ca in fruntea unui partid sa fie aleasa o femeie, nu cred ca este momentul sa ma gandesc eu la o candidatura in 2014 la presedintia Romaniei. Va fi obligatia noii conduceri a PDL, va fi obligatia mea sa vin cu cel mai credibil candidat al esichierului politic de centru-dreapta cu care sa putem castiga alegerile, sustinut el fiind, de toate formatiunile politice de centru-dreapta. Sunt mai multe nume pe care le am in vedere si pe care vi le pot spune. Sunt fie oameni din partid astazi, fie din afara partidului, m-as bucura ca in termen scurt sa apara si alte posibilitati. Cert este ca eu, in calitate de presedinte al PDL, asigur partidul ca PDL va candida, va avea candidat propriu la presedintia Romaniei.

As incepe cu un candidat care este in partid si care evident este intr-o recuperare de imagine in forta si este vorba de Emil Boc. A castigat primaria Clujului si acum evident ca recastiga imaginea dupa guvernarea pe care a condus-o. Mihai Razvan Ungureanu ar putea fi un candidat, Catalin Predoiu ar putea fi un alt candidat, Cristi Diaconescu ar putea fi un alt candidat, Adrian Videanu ar putea fi un alt candidat."

-> "Cine cred eu ca va candida din partea USL? Cred ca vor avea doi candidati. Unul va fi Victor Ponta, in opinia mea, si va fi candidatul PSD. Iar cei de la PNL probabil ca vor veni cu Tariceanu.

In opinia mea, daca USL se rupe si se va rupe in mod inevitabil pentru ca vin alegerile europarlamentare si prezidentiale si vor candida separat, atunci nici domnul Antonescu nu mai ramane in fruntea PNL, pentru ca dansul este intr-o scadere de popularitate accelerata, dupa evenimentele de asta-vara si dupa ce a reusit sa demonstreze incapacitatea unui lider cu adevarat european si un lider care sa aiba habar ce inseamna principiile democratiei si nici macar propriul partid, atunci cand nu va mai avea painea si cutitul asa cum are astazi, are capacitatea sa imparta functii in aparatul guvernamental, deci cand nu va mai avea aceasta posibilitate, nemaifiind la guvernare, propriul partid va veni cu un candidat la presedintie mai bun ca domnul Antonescu. Acuma am zis Tariceanu, nu stiu, s-ar putea sa fie altcineva, in momentul asta nu se profileaza un altul."

-> "Cred ca pozitia presedintelui este importanta, pentru ca parteneriatul cu Traian Basescu este unul pe care Partidul Democrat Liberal, in opinia mea si a multor colegi, trebuie sa-l continue. Ar fi pacat sa ai presedintele Romaniei, cel mai credibil lider de dreapta din Romania, Traian Basescu, si sa nu folosesti acest parteneriat in folosul Partidului Democrat Liberal."

-> "Eu ma bucur ca am vorbit de tocuri in cazul Elenei Udrea si nu am vorbit de hotie, de incompetenta. Bun, ok, sa se spuna atunci ca port tocuri, desi am spus ca nici asta nu este atat de important. Daca destinul Partidului Democrat Liberal sta in pantofii Elenei Udrea sunt gata sa merg in tenisi. Este in regula si asa. Numai sa putem sa pornim un drum pentru partidul Democrat Liberal in care sa construim din nou un partid puternic, din nou capabil sa castige voturi, din nou capabil sa se intoarca la guvernare."

-> "Oricat ar vrea domnul presedinte sa para ca nu-i mai pasa de partid evident ca ii pasa. Nu neaparat .. si pentru ca este partidul pe care Traian Basescu l-a ridicat si l-a dus la statutul de partid principal in Romania, dar si pentru ca, uitati-va, nu exista in acest moment o alternativa la USL. Cine se bate cu aceasta putere care este abuziva, care a inceput sa aiba aceleasi practici pe care noi stiam ca le are: presiuni asupra primarilor, amenintari, santaj, discriminari la alocari de fonduri, presiuni la adresa celor care sustin Partidul Democrat Liberal si mai lucreaza in aparatul de stat. Oamenii sunt dati afara. Sunt pusi sa semneze adeziuni la PNL sau PSD."

-> "Tipul acesta de atitudine al domnului Blaga este total incorect. Dansul stie ca n-am fost niciodata in PSD. Niciodata. Eu am intrat in politica pentru domnul Stolojan si pentru domnul Basescu. Si am intrat in Alianta DA. Si ulterior, data fiind relatia pe care am avut-o cu domnul Tariceanu am ramas cu domnul Traian Basescu si in PDL si aici o sa raman cat voi face eu politica. Deci este incorect ce spune si este o dovada a faptului ca domnul Vasile Blaga aduce in partid discursul USL. Ceea ce a spus dansul acum am vazut seara la Antena 3. Nu se poate sa vii sa aduci aceleasi argumente ale adversarilor politici impotriva propriilor colegi, si mincinoase, sa le aduci in interiorul partidului."

O galerie de imagini cu Elena Udrea in studioul «Dupa 20 de ani» gasiti pe pagina de Facebook a emisiunii.

Are Elena Udrea sanse sa preia fraiele PDL? Raspunde aici sau pe
Facebook.com/Dupa20deani.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Udrea: Cine asteapta sa-mi retrag candidatura la presedintia PDL, sa-si puna pofta-n cui!
Udrea: Cine asteapta sa-mi retrag candidatura la presedintia PDL, sa-si puna pofta-n cui!

Elena Udrea a declarat ca nu va pierde batalia pentru sefia PDL, ci "va castiga competitia pentru presedintia partidului", aratand ca "indiferent cine ar pierde in 23 martie", democrat-liberalii vor ramane "cu totii o echipa pentru PDL".

Udrea: Germania si-a schimbat pozitia in privinta Schengen din cauza raportului MCV
Udrea: Germania si-a schimbat pozitia in privinta Schengen din cauza raportului MCV

Elena Udrea a spus ca Germania si-a schimbat pozitia in privinta intrarii Romaniei in Schengen din cauza raportului MCV si ca actuala putere a avut o atitudine rasfatata, neacceptand propunerile sefului statului.

Udrea, intrebata despre iPad-ul mini pe care il are: E usor de purtat, dar e greu de citit de pe el
Udrea, intrebata despre iPad-ul mini pe care il are: E usor de purtat, dar e greu de citit de pe el

Candidatul la sefia PDL Elena Udrea a declarat, sambata, la Sibiu, raspunzand unei intrebari legate de iPad-ul mini pe care il are, ca nu il recomanda pentru ca "daca n-ai vederea buna e greu sa citesti de pe el", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.