După crima din Mediaș, PNL anunță moțiune împotriva ministrului Justiției: ”A făcut praf”

Ultima actualizare: 14-01-2019 14:42
Ludovic Orban
Agerpres

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că liberalii vor iniția o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, la începutul sesiunii parlamentare, pe care îl acuză că a ”făcut praf sistemul de justiție”.

”Vom depune în Camera Deputaților la începutul sesiunii parlamentare o moțiune împotriva ministrului Tudorel Toader, pentru a încerca încă o dată demiterea acestui ministru care a făcut praf sistemul de justiție și care este preocupat, ca întreg Guvernul, în primul rând de soarta celor condamnați sau a celor care urmează să fie condamnați și într-o măsură mult mai mică de viața de zi cu zi a cetățenilor.” - a declarat, luni, Ludovic Orban.

Reacția PNL vine în plin scandal declanșat de uciderea unui tânăr în Mediaș de către un recidivist eliberat mai devreme din închisoare în baza legii recursului compensatoriu.

Orban a mai precizat că parlamentarii liberali pregătesc un proiect de lege pentru ”împiedicarea” eliberării infractorilor care au comis infracțiuni cu violență.

”PNL a luat decizia de a pregăti până săptămâna viitoare un proiect de lege prin care să împiedicăm eliberarea infractorilor care au comis infracțiuni cu violență: violuri, tâlhării, omoruri și alte infracțiuni grave. Pentru că, iată, acești infractori proaspăt eliberați nu fac decât să recidiveze și să afecteze viața, proprietatea, siguranța cetățenilor români.” - a spus liderul PNL.

Pe de altă parte, tot luni, USR a anunțat că pregătește o inițiativă legislativă pentru abrogarea acestei legi controversate. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO