Victor Ponta, presat de colegii din PSD sa se intoarca in tara. In ce conditii s-ar retrage partidul de la guvernare

26-06-2015 14:05


Liderii social-democrati ii spun in fata lui Victor Ponta sa revina cat mai repede in tara, pentru a decide daca PSD iese sau nu, de la guvernare.

Tot mai multi sunt nemultumiti de puterea pe care premierul suspendat i-a dat-o lui Gabriel Oprea. Iar daca UNPR va vota alaturi de PNL in favoarea numirii lui Razvan Ungureanu la sefia SIE, atunci coalitia guvernamentala nu mai exista, cred sefii social democrati.

Liviu Dragnea, deputat PSD: "Ca orice partid normal la cap si la conducere, nu putem sta la guvernare in orice conditii".

Fostul numar doi in PSD recunoaste ca, la doua saptamani de la plecarea lui Ponta in Turcia, partidul este dezorientat si ar fi bine ca premierul sa revina urgent in tara.

Liviu Dragnea, deputat PSD: "Sa incerce sa gaseasca toate modalitatile medicale, procedurale prin care ar putea sa vina in tara si sa faca recuperarea aici si sa ajunga la Guvern."

Marea nemultumire a pesedistilor il vizeaza insa pe Gabriel Oprea. Din postura de premier interimar, acesta a anuntat deja ca sustine propunerea lui Klaus Iohannis in ceea ce priveste numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE.

Liviu Dragnea, deputat PSD: "Nu putem sa fim executantii unor teme politice sau unor subiecte".

"Daca UNPR si Gabriel Oprea merg cu PNL si cu Klaus Iohannis, atunci trebuie sa predam guvernarea si sa trecem in opozitie", a afirmat si Marian Oprisan, unul dintre cei mai infuenti lideri PSD.

Saptamana viitoare PSD ar putea decide daca Victor Ponta mai ramane premier. In acest moment, gruparea din jurul premierului si al ministrului Muncii Rovana Plumb sustine ideea ramanerii la putere. In schimb, exista si tabara care vrea ca PSD sa treaca in opozitie.

Adeptii acestei teorii sustin ca partidul ar putea obtine un scor mai bun la alegerile de anul viitor criticand o eventuala guvernare PNL si pe presedintele Iohannis.

VIDEO PROTVPLUS.RO