DNA: Presedintele TB, Laura Andrei, l-a avut ca indrumator stiintific pe Adrian Nastase

Ultima actualizare: 20-08-2012 09:41
Nastase

Procurorii DNA arata, in motivarea cererii de stramutare a dosarului lui Adrian Nastase de la TB, ca presedintele acestei instante, Laura Andrei, l-a avut ca indrumator stiintific, la lucrarea sa de doctorat, pe fostul premier.

Tribunalul Bucuresti (TB) are spre solutionare dosarul de intrerupere a executarii pedepsei lui Nastase, procurorii anticoruptie cerand stramutarea procesului la o instanta egala in grad din tara, pentru a se evita suspiciunile legate de lipsa de impartialitate.

Procurorii DNA au verificat pe internet, cu ajutorul motorului de cautare google, dar si pe site-ul Universitatii Bucuresti, si au constatat ca judecatoarea Laura Andrei, presedintele TB, l-a avut ca indrumator stiintific pe Adrian Nastase in lucrarea de doctorat intitulata "Instrumente juridice internationale privind protectia drepturilor omului. Evolutia jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului".

Anchetatorii au cautat pe internet cu sintagma "laura andrei doctorand la adrian nastase" si au obtinut mai multe rezultate.

Potrivit print-urilor preluate de pe site-uri si depuse de procurorii DNA la dosarul de stramutare, judecatoarea si-a sustinut lucrarea in 7 iulie 2011.

Un alt aspect invocat de procurorii DNA in cererea de stramutare este acela ca judecatoarea Elena Burlan, cea care judeca intreruperea executarii pedepsei, este cea care a dispus achitarea lui Serban Bradisteanu, caz in care, ulterior achitarii de catre instanta suprema, a dispus prin decizie definitiva casarea deciziilor din fond si din apel si trimiterea dosarului de coruptie al medicului, pentru rejudecare, la TB.

DNA reaminteste, in cererea de stramutare, ca Bradisteanu este, in prezent, cercetat pentru favorizarea infractorului, in speta a lui Adrian Nastase.

Totodata, procurorii arata ca, la dosarul de la Tribunal, instanta nu a depus procesul verbal de repartizare aleatorie a cauzei, aspect ce a fost invocat si de procurorul de sedinta, la termenul din 28 iunie.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, presedintele TB nu a putut fi contactata pentru a comenta motivarea DNA.

Instanta suprema a stabilit, luni, un termen intermediar pentru 4 iulie, cand procurorii anticoruptie vor solicita suspendarea judecarii dosarului de la Tribunalul Bucuresti, pana la dezbaterea cererii de stramutare in instanta.

Pentru solicitarea de stramutare, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit termenul de 29 august.

In 28 iunie, Tribunalul Bucuresti a amanat pentru 5 iulie dezbaterile in dosarul de intrerupere a executarii pedepsei lui Adrian Nastase.

Pe de alta parte, ICCJ a admis cererea de preschimbare a termenului de judecata din 1 octombrie in cazul judecarii contestatiei in anulare facuta de avocatii lui Adrian Nastase impotriva deciziei definitive de condamnare la doi de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii, noul termen fiind in septembrie.

Fostul premier Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, a fost adus la Spitalul Penitenciar Rahova in 26 iunie, dupa ce a fost externat de la Spitalul Floreasca din Capitala, unde a fost preluat de politisti.

Potrivit informatiilor oficiale, Nastase a incercat sa se sinucida, in 20 iunie, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce a fost condamnat definitiv in dosarul Trofeul Calitatii. Nastase a fost internat la Spitalul Floreasca, unde, conform medicilor, a fost operat in 21 iunie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO