”Dialogul surzilor”. Deputații nu au fost în stare să poarte o discuție prin telefon

Ultima actualizare: 02-06-2020 11:10

Parlamentarii din Comisia pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților nu au fost în stare, marți, să poarte un dialog prin telefon cu ministrul Muncii Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a fost invitat să participe la o discuție pe tema restructurărilor de personal din Ministerul Dezvoltării, însă Violeta Alexandru a spus că are multă treabă la ministerul pe care-l conduce, unde pregătește documentația privind acordarea șomajului tehnic, astfel că a solicitat să își prezinte opiniile prin telefon.

Numai că singurul care a putut să dialogheze cu ministrul Muncii, dintre toți cei prezenți în sală, a fost președintele acestei comisii, parlamentarul PSD Adrian Solomon.

În momentul în care alt parlamentar a început să-i adreseze întrebări ministrului Alexandru, folosind același sistem pe care îl utilizase și Solomon, au apărut problemele.

”Vorbește prin mască. De-a aia .. Dă-ți masca jos!” - a spus deputatul PSD Solomon.

Am încercat să fiu și eu băiat politicos. Acum? E cu succes?” - a reacționat deputatul din partea minorităților Silviu Vexler, care și-a dat masca jos, crezând că în felul acesta va rezova o problemă tehnică.

”Nu, nu se înțelege absolut deloc, domnule președinte. Vă rog să mă credeți” - a susținut, din nou, ministrul Muncii.

La un moment dat s-a produs ”dialogul surzilor” între cei doi politicieni, care vorbeau, amândoi, în același timp, ignorându-se reciproc, până când președintele de ședință i-a atras atenția deputatului Vixler că trebuie să se oprească.

”Ochii care nu se văd, se uită”

 

În final, ministrul Muncii i-a anunțat că își ia la revedere, lăsând să se înțeleagă că nu are timp de pierdut. În replică, deputatul PSD Solomon a amintit faptul că ar trebui să se vadă și personal, pentru că ”ochii care nu se văd se uită”.

”Au fost multe lucruri care s-au întâmplat după declararea stării de urgență și ar trebui să ne mai vedem și la ochi, tocmai pentru că ochii care nu se văd se uită, doamna ministru.” - a spus Solomon.

Lăsați-mă să fac treabă și să muncesc la minister, pentru că oamenii au nevoie.” - a cerut și ministrul Muncii.

”Vă las, doamnă, și noi muncim aici. Și dialogul cu dvs., și controlul parlamentar asupra activității Guvernului este tot în cadrul muncii pe care o prestăm în interesul cetățenilor.” - a mai fost ultima replică a deputatului PSD, înainte de a încheia bizarul dialog cu ministrul Muncii Violeta Alexandru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO