Senatoarea PSD Gabriela Creţu: ”În momentul ăsta se extrag informaţii din noi”

Ultima actualizare: 01-06-2020 16:48
Gabriela Cretu
Facebook.com

Senatoarea PSD Gabriela Creţu, preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene din Senat, a afirmat recent că ”în momentul ăsta se extrag informaţii din noi”, oamenii, și că ”trăim în capitalismul supravegherii”.

În 27 mai, în cadrul Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României - care este condusă de senatoarea PSD - a avut loc o dezbatere pe tema 5G, care s-a numit: ”Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor privind Implementarea reţelelor 5G în condiţii de siguranţă în UE, punerea în aplicare a setului de instrumente al UE”.

Discursul reprezentantei PSD a fost semnalat de fizicianul Cristian Presură, care a participat la dezbaterea din Parlament. El spune că parlamentarul social-democrat a făcut câteva afirmații ... cel puțin ciudate:

Noi trăim în capitalismul supravegherii, în momentul ăsta se extrag informaţii din noi. Știți că am citit eu odată cifra aia cu multe .. Zeta, nu știu ce. Cu multe multe zerouri, de 10 la 27 de biţi de informaţie pe care unii le utilizează, și le utilizează pentru a ne controla comportamentele. Nu e vorba ... e mult mai mult. De asta măcar dacă suntem resursă, trebuie să plătească dividentul.

Ori acestea sunt nesoluționate. Efectele pe piața muncii sunt nesoluționate, efectele asupra sănătății sunt necalre, petru că nu sunt studii. Iar dacă sunt, atât de nouă este tehnologia, încât tare mă tem că multe studii sunt interesate, plătite de unii sau de alţii. Ce ştim din istorie, din istoria ştiinţei. Eu sunt doctor în epistemologie. Mă pricep la teoria cunoașterii și la istoria științei. Se întâmplă întotdeauna chestiile astea”, a declarat Gabriela Creţu.

Cine este senatoarea PSD Gabriela Crețu 

 

Senatoarea Gabriela Creţu este soția lui Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean din Vaslui și lider al PSD Vaslui.

În 2019, ea a avut o reacţie nervoasă din cauza unor întrebări din partea echipei Pro TV, în cadrul unui reportaj România, te iubesc!

Întrebată ce inițiative legislative a avut pentru a ajuta oamenii care au trimis-o în Parlament, senatoarea a cerut echipei ProTV să iasă afară din biroul ei. 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO