Deputatii au votat pana la 6 ani inchisoare pentru cei care nu achita impozitele angajatilor


Ultimul update: Vineri 22 Februarie 2013 00:53
Data publicarii: Marti 19 Februarie 2013 15:03
Categorie: Stiri Politice

Camera Deputatilor a adoptat marti un proiect de lege care prevede majorarea sanctiunilor aplicate pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, conform actului normativ care a fost initiat de patru senatori, printre care s-au aflat Ioan Ghise si Dan Voiculescu, au fost marite pedepsele pentru cei care nu achita impozitele sau contributiile datorate angajatilor.

"Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 6 ani retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere de la sursa." - se arata in legea adoptata de deputati.

De asemenea, au fost marite sanctiunile care se vor aplica celor care impiedica autoritatile sa efectueze controalele fiscale.

-► "Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 6 ani refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale si bunurile din patrimoniu, in scopul impiedicarii verificarilor financiare, fiscale sau vamale, in termen de cel mult 15 zile de la somatie."

-► "Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 6 ani impiedicarea, sub orice forma, a organelor competente de a intra, in conditiile prevazute de lege, in sedii, incinte ori pe terenuri, cu scopul efectuarii verificarilor financiare, fiscale sau vamale."

Camera Deputatilor este camera decizionala.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO