Deputat USR: Pensia specială a lui Toader, mai mare decât costul de depozitare a aurului în Anglia

01-03-2019 21:17


tudorel toader

Deputatul USR Adrian-Claudiu Prisnel susține că statul român plătește mai mult pentru pensia specială a ministrului Justiției, Tudorel Toader, decât plătește BNR pentru depozitarea aurului la Banca Angliei. 

 

"Dragnea și Valcov încearcă să ne convingă că e bine să plasăm in mâinile lor rezerva strategică de aur a României, astfel economisind suficienți bani. Pe lângă faptul ca doar costul de transport ar fi de sute de ori mai mare, putem economisi mai mulți bani dacă ii tăiem pensia specială lui Tudorel Toader.

Cu pensia specială a lui Tudorel Toader tăiată, putem ava mai mulți bani, iar aurul rămâne in siguranță, nu in mâinile hoților.

USR a fost primul partid care a depus un proiect de lege pentru anulare pensiilor speciale. Prin proiectul USR, am fi economisit 5,9 miliarde de lei, bani suficienți pentru a repara sute de km de drumuri ori pentru a construi 4 spitale regionale în România.

Vom continua lupta împotriva pensiilor speciale! Când vom ajunge la guvernare, acestea vor fi eliminate", a scris într-un mesaj publicat pe Facebook, deputatul USR Adrian-Claudiu Prisnel.

Potrivit mesajului publicat de deputatul USR, pensia specială a lui Tudorel Toader este de 324.000 de lei pe an, în timp ce costul de depozitare a aurului la Banca Angliei este de 309.000 lei.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, și senatorul Șerban Nicolae, au inițiat un proiect de lege pentru ca 95% din aurul țării, adică aproape 100 de tone, să fie păstrate în băncile de la noi. Acum, 60% din metalul prețios este depozitat la Londra.Şerban Nicolae şi Liviu Dragnea susţin că, în ţară, costurile ar fi mai mici pentru depozitarea aurului.

Propunerea ca rezerva de aur a României să fie ținută în țară, este puternic contestată.  Liderii Alianţei USR - Plus, Dacian Cioloş şi Dan Barna, consideră că intenţia de a aduce în ţară rezerva de aur a Băncii Naţionale este doar "o măsură populistă".

 

Sursa: Facebook

VIDEO PROTVPLUS.RO