“De azi e clar, avem guvern PNL”. Certuri in Parlament din cauza absentelor care l-au suparat chiar si pe Remus Cernea

Dată publicare: 17-05-2016 22:33
Dată actualizare: 20-05-2016 01:43


camera deputatilor

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a scapat marti de votul parlamentarilor. Deputatii au fost prea putini in plen, astfel ca nu a fost cvorum ca sa voteze motiunea simpla impotriva ministrului.

 Liberalii au lipsit cu desavasire, iar social-democratii si cei de la ALDE i-au acuzat ca "incearca sa tina in viata un ministru ilegitim". Sala de plen a fost aproape goala cand s-au dezbatut proiectele de pe ordinea de zi. Iar cand a sosit momentul votului final, era nevoie de prezenta a minimum 190 de deputati, ca sa fie indeplinit cvorumul. Erau insa doar 151.

Liberalii - care aveau aproape toate scaunele goale - au fost acuzati ca boicoteaza votul final pentru motiunea impotriva ministrului agriculturii, Achim Irimescu. "Daca e deliberata absenta lor, atunci acest lucru este un lucru care trebuie criticat si e un lucru deplorabil”, a spus Remus Cernea.

Social democratii au solicitat apoi o pauza si au cerut sa se reia numaratoarea, strigandu-i pe toti deputatii. Victor Paul Dobre, unul din putinii liberali prezenti, a spus ca "normal, procedural, presedintele de sedinta cand anunta ca in sala nu e cvorum, sedinta se suspenda. Deocamdata trageti de timp."

"La inceputul sedintei de vot final liderii grupurilor parlamentare pot solicita apel nominal ca sa vada daca avem cvorum de sedinta”, a raspuns Valeriu Zgonea. Dupa acest discurs, ultimii doi liberali au parasit si ei sala, spre nemultumirea colegilor din opozitie.

Apoi au fost strigati cei 379 de deputati, dintre care doar 170 au raspuns prezent.

"Regretam sa constatam azi ca PNL si UNPR chiar incearca sa tina in viata un ministru ilegitim. De astazi lucrurile sunt foarte clare, avem un guvern al PNL”, a spus Daniel Constantin de la ALDE

"Faptul ca suntem prezenti 170 nu inseamna ca toti am fi votat la fel", a declarat si Remus Cernea. Alte zeci de proiecte de legi au ramas si ele in asteptarea votului final. Insa pana dupa alegeri, parlamentarii si-au luat liber ca sa se ocupe de campania electorala si ziua de 5 iunie, cand romanii vor merge la urne.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO