Dăncilă îi cere lui Iohannis să respecte decizia CCR și să aprobe numirile celor 2 miniștri


Ultimul update: Vineri 25 Ianuarie 2019 12:43
Data publicarii: Vineri 25 Ianuarie 2019 11:25
Categorie: Stiri Politice

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis să respecte decizia Curții Constituționale şi să semneze decretele de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării.

Ea a declarat la începutul ședinței de Guvern că Executivul ”a respectat toate procedurile, iar acest blocaj este nejustificat”.

"Al doilea aspect este legat de menţinerea situaţiei incerte la nivelul ministerelor Dezvoltării şi Transporturilor. Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat. În consecinţă, îi solicit preşedintelui României ca, în virtutea prerogativelor constituţionale pe care le are, de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor două ministere să se desfăşoare cât mai eficient", a spus Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

În urmă cu aproximativ o săptămână, președintele Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, în care explică motivele pentru care refuză, a 3-a oară, numirile lui Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu în Guvernul României.

Șeful statului a precizat că nu poate accepta ca cei doi să conducă ministerele Dezvoltării și Transporturilor, deoarece nu fac ”dovada îndeplinirii tuturor condițiilor de legalitate”. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO