Cum s-a votat la PDL. Delegatii au primit liste cu numele "agreate" de sefi

15-05-2011 15:41

VIDEO. Mai multi delegati ai PDL au primit astazi liste cu persoanele care urmau sa fie alese in conducerea partidului. Printre numele "sonore" care se aflau pe aceste hartii figurau Elena Udrea, Traian Igas, Anca Boagiu sau Monica Macovei.

Una dintre aceste liste cuprindea numele celor care ar urma sa fie votati de delegati pentru cele 15 functii de vicepresedinte PDL. Iata numele scrie pe aceste hartii:

 -► Ion Ariton, Anca Boagiu, Dorin Florea, Traian Igas, Monica Macovei, Florin Popescu, Mihai Stanisoara, George Scripcaru, Gheorghe Stefan "Pinalti", Elena Udrea, Romeo Raicu, Mircea Hava, Mircea Banias, Gheorghe Albu, Mihaela Popa.

Pe lista pentru cele patru posturi de prim-vicepresedinte figurau Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur si Sorin Frunzaverde, care, de altfel, au si fost alesi.

Ioan Oltean este noul secretar general al PDL. Paleologu a pierdut

Cu toate acestea, presedintele Organizatiei PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat ca habar nu are despre ce liste este vorba. Ea a explicat ca nu stie nimic si ca nici nu le-a vazut. 

"N-am vazut o lista ca sa-mi dau seama despre ce este vorba. Dar am facut o supozitie despre ce ar putea fi vorba, se mai intampla cand un candidat nu e asa de cunoscut sau cand o organzatie vrea sa-si promoveze candidatul, sa sustina si candidatul unei astfel de organizatii", a sustinut Elena Udrea.

 Presedintele PDL Bucuresti a mai spus ca, oricum, delegatii vor vota cum doresc si a dat ca exemplu faptul ca, desi s-a dat un semnal public pentru votarea lui Theodor Paleologu in functia de prim-vicepresedinte, "a iesit Baconschi".

"Vor vota cum doresc. De exemplu, noi am dat un semnal pentru domnul Paleologu si a iesit domnul Baconschi, sa nu se creada ca nu am fi vrut sa iasa domnul Baconschi", a adaugat Elena Udrea.

La randul lui, noul prim-vicepresedinte PDL Sorin Frunzaverde a declarat ca nici el nu stie despre aceste liste. El a fost intrebat de jurnalisti daca stie ca s-a negociat impartirea posturilor de vicepresedinte, astfel incat tabara lui Emi Boc sa aiba zece persoane care sa ocupe aceste functii, iar cea a lui Blaga - cinci.

"Nu cred ca se poate conveni in legatura cu asemenea repartizari, pentru ca votul este secret", a sustinut Sorin Frunzaverde.


VIDEO PROTVPLUS.RO